Beneficiile consumului de cireșe

0
9
Foto: Hepta

Fructele de sezon sunt sănătate pură! Cantitatea mare de vitamine (A, C), de minerale (potasiu, fier, cupru, zinc, mangan) și de antioxidanți pe care o conțin le recomandă pentru siluetă, aspectul pielii și o stare generală de bine, dar și pentru prevenirea ori tratarea multor afecțiuni.

Beneficiile consumului de cireșe:

Sunt ideale pentru slăbit, fiindcă sunt sărace în calorii și bogate în fibre și în apă (75%). În plus, conțin antocianine, care activează o moleculă ce intensifică procesul de ardere a grăsimilor și de reducere a țesutului adipos.

Reglează somnul, pentru că sunt o sursă naturală de melatonină, hormonul care scade temperatura corporală și induce starea de somnolență propice odihnei de calitate. Melatonina este un antioxidant indicat în caz de insomnii, nevroze, stări de anxietate și migrene.

Ajută sistemul imunitar, prin conținutul mare de betacaroten (substanță responsabilă și pentru o piele strălucitoare).

Întârzie procesul îmbătrânirii. Responsabili pentru asta sunt antioxidanții pe care cireșele îi conțin și care combat efectele negative ale stresului și radicalilor liberi asupra celulelor din organism.

Reglează tensiunea arterială, datorită potasiului conținut, care echilibrează nivelul de lichide din corp, contracarând efectele negative ale sodiului.

Ne mențin vasele sangvine sănătoase, cu ajutorul unui antioxidant puternic, quercitina.

Atenuează durerile musculare, după un efort fizic susținut, pentru că au efect analgezic.

Combat migrenele. Alături e melatonină și antocianină, pe care le-am menționat mai sus, conțin bioflavonoizi, iar toate aceste substanțe, împreună, reduc inflamațiile din organism, având un efect asemănător medicamentelor destinate durerilor de cap, scrie libertatea.ro!