Beneficiile aronia: descopera de ce ar trebui sa consumi regulat sucuri din aceste fructe

0

Fructele de aronia sunt relativ noi pe piata din Europa, intrucat au ajuns aici cu putin timp in urma. Este vorba, insa despre niste fructe delicioase, extrem de bogate in vitamine care, consumate frecvent ajuta la imbunatatirea organismului si la o functionare normala a acestuia. Arborele este originar din America Nord, acolo unde creste de regula la altitudini de peste 1200 de metri. Avand in vedere, insa ca acest copac nu este pretentios la temperaturi, putand rezista foarte bine pana la -30 de grade, el este cultivat in prezent si in Romania, oferind publicului larg posibilitatea de a se bucura de sucuri excelente!

Tipuri de aronia

Cei interesati de fructele de aronia trebuie sa stie ca exista mai multe tipuri. De exemplu, cele rosii cresc intr-un arbore care are talia cuprinsa intre 2 si 4 metri, foarte rar atingand o talie de 6 metri. In ceea ce priveste frunzele, ele sunt late de 5-8 centimetri, iar florile sunt roz pal sau albe. Cat despre fructe, acestea sunt rosii si extrem de rezistente chiar si pe timpul iernii. Mai mult, exista si fructe negre, care provin dintr-un arbore usor mai scund si care sunt zemoase si nu rezista la temperaturi scazute. Nu in ultimul rand, fructele violet reprezinta o combinatie intre primele 2 tipologii mentionate anterior.

Fructe excelente pentru curele de detoxifere

Fructele pot fi introduse foarte usor in curele de detoxifere la mare cautare in prezent. Intrucat au o concentratie ridicata de catehina, caroten si luteina, ele ajuta la eliminarea eficienta a radicalilor liberi din sange, din tesuturi, dar si din piele si din organe. Indivizii care consuma astfel de fructe se simt mult mai usori dupa doar cateva saptamani, iar nivelul lor de entuziasm vizavi de viata sporeste considerabil.

Imbunatatirea sistemului imunitar

Un alt beneficiu pe care fructele il au asupra organismului este ca intaresc sistemul imunitar. Este vorba despre alimente care contin si vitamina C in cantitati extrem de mari, ceea ce inseamna ca stimuleaza foarte bine activitatea celulelor albe si, in acelasi timp contribuie la producerea de colagen ce repara atat organele, cat si vasele de sange si celulele din corp.

Imbunatatirea functiei cognitive

Pe lista elementelor pe care indivizii trebuie sa le mai ia in considerare in legatura cu fructele negre, rosii sau violet este ca ajuta la sustinerea functiei cognitive. Mai mult, ele au o influenta pozitiva asupra activitatii neuronale, intarind legaturile dintre neuroni si reducand totodata stresul oxidativ din creier.

Reglarea tensiunii arteriale

Nu in ultimul rand, fructele ce provin din America de Nord au un nivel ridicat de potasiu, ceea ce inseamna ca ajuta la dilatarea si relaxarea vaselor de sange, pana cand tensiunea arteriala scade, iar fluxul sanguin creste din nou.

Beneficiile aronia nu se opresc aici.  Cele mentionate anterior reprezinta insa principalele motive pentru care atat adolescentii, cat si adultii si seniorii ar trebui sa consume cel putin sucuri naturale din cele mai delicioase fructe!