Beneficii ale masajului – află ce armă secretă poți câștiga pentru starea ta de bine

0

Masajul a fost dintotdeauna o manieră complexă prin care mușchii se pot detensiona și întreg organismul poate resimți o stare de bine și de echilibru; în ultimii ani se pune un tot mai mare accent pe ideea de masaj de relaxare, din cauza stresului și a vieții agitate pe care o resimte toată lumea. Ba chiar au apărut și scaunele de masaj, menite să fie alternativă pentru ședințele de masaj la saloane specializate.

Până la urmă nici nu contează ce tip de masaj îți este pe plac, atât timp cât acesta este menit să maseze mușchii și toate zonele corpului. Sub o formă sau alta există beneficii pentru organism și starea acestuia. Puțini știu că dintr-o astfel de ecuație nu lipsește avantajul de a avea o imunitate îmbunătățită, o piele fermă și mai fină. În plus, ca urmare a unui masaj se disting efecte imediate: dureri calmate, relaxare, etc.

Masajul omului modern

Una dintre cele mai frecvente scuze o reprezintă programul încărcat și lipsa de timp pentru a urma sesiuni de masaj. Pare destul de complicat să ținem un astfel de ritm, mai ales când zilelele se scurg ca o rutină constantă. Și totuși, există alternative atrăgătoare care să îmbine și tehnici de masaj. Aici se includ atât masajele speciale, precum sunt cele dintr-un salon masaj erotic Bucuresti, ce combină tehnicile clasice de masaj cu cele senzuale.

În schimb, pentru cei preocupați de masajele ce au și contribuție din punct de vedere cosmetic cel cu miere este fără doar și poate o baie de frumusețe. Datorită proprietăților deosebite ale mierii, hrănește pielea și o protejează. Mierea este de asemenea antiseptică, curată și elimină impuritățile. Probabil că puțini știu de faptul că odată  ce este aplicată pe piele mierea își amplifică proprietățile. De aceea, introdusă în ședința de masaj, ea devine un adevărat aliat.

Probabil că te gândești în ce manieră poți folosi mierea, cu textura sa, în masaje. Terapeuții se bazează pe mierea lichidă și nu neapărat în stare pură, ci combinată și cu alte uleiuri esențiale. Pentru aplicare mai ușoară mierea poate fi combinată cu o cremă.

Cu mișcări ferme, cu repetitivitate, un astfel de masaj poate fi cu ușurință unul ce ajută sistemul nervos, având totodată și efect de aromaterapie.

Masaj cu ulei de cânepă

Un alt tip de masaj interesant este cel pe bază de ulei de cânepă. Acesta are o reputație de a fi un puternic hidratant și de aceea, printre altele, se recomandă în tratarea psoriazisului și a eczemelor. Un astfel de ulei este emolient și poate reduce din disconfortul resimțit la nivelul pielii, cauzat de piele excesiv de uscată sau deteriorată.

Vei opta pentru un astfel de masaj îndeosebi dacă te numeri printre cei care au probleme cu pielea, cei care odată cu instalarea sezoanelor reci sunt predispuși la piele uscată. Masajul va fi exact ceea ce trebuie pentru a face ca uleiul să pătrundă în celule și să fie absorbit corespunzător, tratând și aducând rezultate.

Masajul cu ulei de argan

Printre cele mai populare tipuri de uleiuri folosite pentru masaje este cel de argan, vestit pentru proprietățile sale curative; spre exemplu, reprezentantele feminine știu foarte bine că acesta este potrivit pentru vergeturi. Poate fi folosit ca atare sau în combinație cu alte uleiuri esențiale.

Specialiștii spun că cei cu piele matură și uscată ar trebui să aibă în vedere folosirea unui ulei de acest gen. Pielea va avea un aspect întinerit.

Un mic artificiu de acest gen, de a introduce un tip de ulei în masajul de relaxare, amplifică efectele terapeutice ale celor două abordări: produsul de tip ulei, cât și masajul ca tehnică.

Masajele, un aliat al intimității

Chiar dacă nu ajungeți de fiecare dată la spa, la salon, la programarea pentru masajul dorit nu trebuie să omiteți a profita de posibilitatea de a vă destresa prin mișcări relativ simple aplicate pe piele. Văzut ca o formă de intimitate explorată, masajul oferit de partener va fi fără doar și poate o experiență de amator, însă garantat că va stârni fantezii și reacții.

Cu puțină imaginație de a miza și pe uleiuri aromate experiența va fi una pe deplin mulțumitoare – se știe că viața intimă activă declanșează hormonul așa zis al fericirii.