Barca gonflabila: motive bune pentru a cumpara una

0

Majoritatea oamenilor cred ca o barca gonflabila este un fel de pluta modernizata conceputa pentru copii. Gandeste-te din nou, pentru ca aceste barci pneumatice sunt acum mai inovatoare si mai versatile. 

Unele iti permit sa iesi in mare, in timp ce altele sunt mai distractive pe lacuri si rauri pentru o excursie de pescuit. Daca inca nu esti convins, iata cateva motive intemeiate care te vor convinge ca aceasta este barca pentru tine.

O barca versatila

In zilele noastre, exista multe modele de barci gonflabile. Unele sunt mai mici, in timp ce altele sunt mai mari si pot gazdui pana la sase sau sapte persoane adulte. Aceasta inseamna ca sunt optiuni bune pentru iesiri cu familia sau prietenii.

Dar inainte de a te decide asupra unui model, retine ca alegerea unei barci gonflabile nu se face dintr-un capriciu. Trebuie sa te gandesti cu atentie la utilizarea sa viitoare si cat de des va fi folosita. 

Unele modele sunt de fapt concepute pentru excursii de pescuit cu suporturi pentru undita, in timp ce altele au fost concepute pentru placerea de a iesi pe mare cu cativa prieteni. In orice caz, barca gonflabila poate fi folositai in diferite scopuri. Si nu exista nici un model special conceput pentru mare sau pentru apele de apa dulce, pentru ca atata timp cat ai apa de plutit, va fi suficient.

Multe modele din care sa alegi

Dupa cum tocmai am subliniat, exista diferite tipuri de barci gonflabile. Pe langa dimensiunea lor, ai si alte criterii pentru a face alegerea corecta precum materialul de fabricatie, tipul de fundal, pretul…

Dintr-o perspectiva globala, exista trei tipuri principale si anume:

  • Modele de barci care sunt destinate in primul rand copiilor. Nu au echipamente specifice, in afara de elementele obisnuite de siguranta. 
  • Modele pliabile: sunt mai potrivite pentru pescuit, pentru o iesire sportiva sau pentru placerea pura de a naviga. In functie de utilizare, iti poti echipa cu echipamentul corespunzator fara a uita de masurile de siguranta. In aceasta categorie regasim barcile gonflabile destinate pescuitului sportiv.
  • Modele semirigide: aceste modele sunt intotdeauna echipate cu un motor care poate fi in 2 sau 4 timpi. Pot fi folosite in diverse scopuri: sport, pescuit, mers pe jos, mijloace de transport.

Diferite tehnologii posibile

Unele barci gonflabile progreseaza cu singura forta a vaslelor. Altele sunt echipate cu un motor exterior in timp ce barcile destinate pescarilor sunt in general echipate cu un motor electric. Spre deosebire de vasle care vor agita apa si de motorul conventional care este destul de zgomotos, acesta din urma este mai silentios si aluneca lin pe apa fara sa sperie pestii.

O capacitate importanta care rimeaza cu lejeritate

In functie de model, barca gonflabila poate gazdui pana la sapte persoane adulte. O poti folosi si pentru a transporta incarcaturi grele.