Aviz doritorilor si doritoarelor de inchiriere auto – ce sfaturi ofera specialistii in domeniu

0

Inchirierea auto a devenit un serviciu tot mai popular, in conditiile in care atat cei cu interese personale, cat si cei care calatoresc tot mai des in interes de afaceri mizeaza pe avantajele rent a car. Exista atat de multe optiuni privind agentiile de profil, incat oricine ar deveni confuz. Sunt totusi multi si cei care gonesc dupa ieftin si preturi cat mai competitive, uitand de fapt ca reperul lor este despre a gasi servicii optime, de calitate, masini pe masura.

In primul rand, serviciu de rent a car in Cluj sau din orice oras din al tarii este disponibil si in varianta online. Tot mai multe agentii dispun de pagina online prin intermediul careia permit clientilor sa isi faca rezervari. Marele avantaj este cel al rapiditatii cu care isi pot duce la bun sfarsit dorinta de a inchiria o masina. Te invita practic sa nu pierzi timp si sa verifici mai rapid ca oricand care este disponibilitatea masinilor.

Sfat: specialistii spun ca preturile mici va fura instant, dar ar trebui sa analizati mai bine ofertele. Cei interesati de acest serviciu trebuie sa fie atenti la termenii si conditiile de colaborare, pentru ca acestea difera de la agentie la agentie. De asemenea, interesati-va si despre costurile suplimentare aplicate. Dupa ce a fost explorat tot site-ul poate ca ar trebui cautate si ceva pareri ale clientilor, o opinie onesta despre o agentie.

Detalii care sa nu va scape

Agentiile de profil practica tot felul de abordari. De aceea, de la caz la caz, nu doar tarifele pot sa difere. Sunt detalii care fac diferenta si care avantajeaza solicitantul, aspecte de care ar trebui sa va interesati pentru a ajunge la oferta dorita. Iata ce spun specialistii cu privire la acestea:

  • Verificarea varstei minime

Desi primul gand pare sa fie despre varsta legala, de 18 ani, multe agentii practica o altfel de abordare – mai ales pentru clasa de masini premium se cere varsta minima de 21 de ani si de preferat ceva experienta in sofat, nu incepator.

  • Cum se poate realiza plata – cash sau card de credit

Poate fi vorba si de ambele situatii, important este sa stii care este regula din acest punct de vedere. O mare parte din agentii aplica regula de card de credit si pentru ca vei plati pentru masina si alte dotari, dar trebuie si sa faci un depozit drept garantie pentru inchiriere, ar trebui sa te asiguri ca ai pe card o suma mai mare.

  • Rezervarea si anularea ei

In timp ce unii te vor taxa pentru serviciul in sine de rezervare online, nu poti sa excluzi faptul ca poti pati acelasi lucru daca anulezi rezervarea. Nu este cazul la agentia de inchiriere auto Airport Car, dar trebuie sa va interesati specific despre regula „casei” despre acest aspect.

  • Fotografierea masinii este de preferat

Atunci cand preluati o masina starea acesteia este asumata, asadar de preferat sa inspectati tot si sa constatati, pentru ca in caz contrar la predare puteti fi bun de plata. Daunele constatate vor fi trecute in fisa tehnica, de catre agentul de car rental. La predare, acelasi lucru va fi realizat, iar ce nu corespunde cu starea initiala a masinii va fi trecut drept paguba facuta de client, ce devine taxat corespunzator.

  • La predare asigurati-va ca masina are combustibil si ca va incadrati in timpul limita

Politica per general valabila se refera la faptul ca masina sa aiba rezervorul la fel de plin precum a fost si oferita la preluare. In caz contrar, o taxa suplimentara se poate adauga si pentru acest lucru. De asemenea, este important ca predarea sa aiba loc la timpul potrivit. Nu depasiti termenul, conform cu ce este notat in contract. Daca ora maxima la care ar trebui sa predati masina este una de varf in trafic, preferati sa fiti precaut si sa va incadrati in orar, plecand mai devreme – nu se accepta scuze de orice fel, ci veti fi taxat pentru intarziere.

Agentiile de tip rent a car sunt variate. Se disting asadar nu doar prin tipurile de masini si tarifele aplicate. De aceea, ar trebui sa tineti cont de toate detaliile ce se includ serviciilor de inchiriere auto.