Avantajele purtarii hainelor din lana merinos

0

Lana merinos este o fibra naturala cu un potential enorm. Datorita faptului ca este exceptional de calduroasa si foarte placuta la atingere, ea si-a gasit multiple utilizari, venind cu o gama uriasa de beneficii.

Lana merinos este foarte confortabila

Cand vorbim de lana, fara sa vrem, ne gandim la ceva greu si intepator, aspru si neplacut la atingere. Acest lucru este complet eronat, pentru ca nu toata lana este la fel. Lana merinos este cea mai fina lana din lume, usoara, moale si placuta la atingere. Acesta este motivul pentru care ea este deseori folosita pentru hainele de corp care intra in contact direct cu pielea, cum ar fi lenjeria, sosetele, bustierele, body-urile, atat pentru adulti cat si pentru copii.

Lana merinos este exceptional de calduroasa

Lana merinos este o fibra naturala care capteaza caldura corpului in buzunarele de aer din jur, pastrand caldura pentru mai mult timp.

Pentru un plus de caldura, poarta un start de baza din lana merinos – este ideal pentru calatoriile lungi in anotimpurile reci. Intra chiar acum pe Naia.ro pentru a gasi ceea ce iti trebuie.

Lana merinos regleaza temperatura corpului

Ceea ce deosebeste cu adevarat lana merinos de alte fibre si materiale este respirabilitatea sa. Ea este capabila sa elibereze caldura pentru a preveni supraincalzirea, pastrand temperatura optima a corpului in orice conditii meteo.

Acest lucru este un mare avantaj, mai ales daca obisnuiesti sa calatoresti mult. Cu cateva piese din lana merinos, nu va trebui sa impachetezi foarte multe haine pentru a beneficia de confort termic la orice temperatura.

Lana merinos absoarbe umiditatea si te mentine uscat

Lana merinos poate absorbi din umiditate pana la 30% din greutatea sa, pastrandu-si capacitatea de izolare si mentinand, totodata, corpul uscat si cald. De asemenea, este un material capabil sa indeparteze traspiratia de pe piele, ceea ce inseamna ca te vei simti confortabil chiar si cand depui efort si transpiri abundent.

Lana merinos nu pastreaza mirosurile neplacute

Mirosurile neplacute nu provin de la transpiratie, ci de la bacteriile care se pot dezvolta in haine si pe piele. Spre deosebire de fibrele sintetice, lana merinos face fata in mod natural bacteriilor si retentiei de mirosuri.

Lana merinos se spala si se intretine usor

Deoarece face fata foarte bine retentiei de miros, bacterilor si petelor, piesele vestimentare din lana merinos nu trebuie spalate la fel de des sau de riguros ca cele din materiale sintetice. Puse la aerisit peste noapte, ele se vor reimprospata putand fi purtate fara probleme mai de mai multe ori. Totodata, lana merinos nu se deformeaza, piesele vestimentare avand o durata mai lunga de viata.

Incepe sa poti obiecte vestimentare din lana merinos pentru a ramane cald si uscat in price conditii de vreme si temperatura, in interior sau in exterior.