Avantajele operatiei de rinoplastie

0

Din pacate, Mama Natura nu promoveaza perfectiunea. Chiar si cei mai frumosi oameni au mici defecte fizice, pe care insa le pot corecta, gratie noilor metode chirurgicale. Un nas mare, unul cu „cocoasa”, un nas stramb sau cu un varf prea ascutit reprezinta cosmarul oricarei femei, dar si al barbatilor. Indiferent de varsta, sex si statut social, oamenii sunt deranjati de forma nasului lor si il vad ca pe un defect fizic greu de trecut cu vederea. Operatia de rinoplastie poate da un plus de frumusete figurii unei persoane si ii poate mari stima de sine.

Ce este rinoplastia si care este profilul pacientului ideal?

Rinoplastia este operatia de corectare a nasului care are ca scop imbunatatirea aspectului estetic al nasului si, implicit, al intregii fizionomii, creand o armonie intre acesta si restul trasaturilor faciale.

Rinoplastia este o procedura medicala ce tine mai mult de dorintele pacientului, in functie de necesitatile pe care le are: reducerea sau cresterea dimensiunii nasului, eliminarea cocoasei, coborarea sau ridicarea varfului nasului sau schimbarea unghiului dintre buza superioara si nas. Uneori, rinoplastia poate elimina si problemele functionale ale cailor respiratorii.

Profilul candidatului ideal pentru operatia de rinoplastie este urmatorul: persoana adulta, sanatoasa din punct de vedere fizic, care isi doreste schimbarea drastica a conformatiei nasului si a aspectului fetei. De la varsta de 15 ani pacientii pot opta pentru o operatie de rinoplastie, cu acordul parintilor, pana la varste inaintate, in cazul in care starea de sanatate le permite acest lucru.

Principalele avantaje ale operatiei de rinoplastie

Operatia de rinoplastie imbunatateste aspectul general al fetei pacientului, scotandu-i la iveala frumusetea naturala. Asadar, atentia celor din jur nu va mai fi deviata catre imperfectiuni anatomice si pacientul isi poate urma visul de a avea o cariera intr-un anumit domeniu in care nu putea profesa din cauza aspectului fizic. Operatia de rinoplastie are, pe langa avantajele estetice si alte tipuri de avantaje.

In primul rand, pacientii nu mai sforaie, nu se mai confrunta cu senzatia de sufocare in somn, unele probleme respiratorii sunt rezolvate, iar operatie de rinoplastie poate reface chiar si un nas rupt. Mai mult decat atat, din punct de vedere psihic, rinoplastia aduce mari beneficii. Aceasta opreste hartuirea verbala venita din partea celor care cauta defecte fizice in ceilalti si le pun acestora etichete si porecle uneori dureroase.

In urma operatiei, increderea in sine a pacientilor creste si se vad imbunatatiri semnificative in viata sociala, personala si profesionala, gratie restabilirii unui echilibru si unei armonii faciale. Rinoplastia nu lasa cicatrici si nu are nevoie de un timp indelungat de recuperare, ceea ce inseamna ca pacientii vor reusi sa isi reia viata aproape imediat dupa interventie.

Gratie noilor tehnici recunoscute pe plan international, Dr. Panturu ofera pacientilor sansa la o noua viata, la o noua infatisare, fara durere si fara disconfort. Una dintre cele mai solicitate interventii din ultimii ani este cea de rinoplastie.