Aronia, un dar al naturii aflat acum la un click distanță de noi!

0
Sursa foto: https://pixabay.com/photos/aronia-berries-leaves-food-plant-4371081/

Aronia este un fruct extrem de ofertant. Unii oameni îl numesc în mod colocvial și sorb negru (deși este vorba de specii diferite!). Fructele de aronia nu sunt dulci, ci acre, parcă necoapte la gust. Nu este un motiv de speriat această realitate. Au un gust mai bun atunci când sunt procesate, chiar și sub formă de suc sau dulceață. Sună bine, nu-i așa?

Dulceața de aronia este foarte gustoasă și de aceea mult căutată de către cunoscători.

Din punct de vedere al beneficiilor pe care aceste fructe le au pentru sănătate trebuie menționat că:

1. Aronia este o sursă condensată de vitamine esențiale, mai ales acum în pandemie

Aronia conține vitaminele C, P, E, precum și pe acelea din grupa B.

Vitamina C întărește imunitatea corpului, previne procesele de îmbătrânire și îmbunătățește circulația sângelui.

Vitamina P scade tensiunea arterială și îmbunătățește fluxul sanguin. Este antialergică și antifungică.

Vitamina E mai este numită vitamina fertilității. De asemenea, este și un antioxidant redutabil care întârzie procesul de îmbătrânire al organismului.

Vitaminele din grupa B îmbunătățesc funcționarea sistemului nervos, ameliorează tensiunea și au un efect bun asupra stării psihice.

2. Aronia este perfectă ca adjuvant în ateroscleroză

Există 2 compuși în aronia: rutina și antocianina, care au un efect benefic asupra fluxului sanguin. Acești compuși contribuie la scăderea tensiunii arteriale, așa că este recomandată persoanelor care se confruntă cu hipertensiunea arterială. Astfel, riscul unui infarct este mult diminuat. Plus că aronia se luptă cu brio cu ateroscleroza.

3. Aronia, un scut pentru răceli

Toamna și iarna apar răcelile și gripele. Sucul de aronia este uneori mai eficient decât tabletele clasice pentru a întări imunitatea organismului. Cu atât mai mult cu cât dacă se bea preventiv. Ingredientele conținute în fructele de aronia ne măresc în mod natural imunitatea. Deci, merită testat acest remediu natural!

4. Aronia este bună chiar și în dietele de slăbit

Aronia ne ajută să slăbim kilograme multe: ușor și frumos. Are proprietăți de detoxifiere a organismului. Plus că este foarte important ca atunci când o persoană pierde în greutate din cauza dietei să nu își diminueze și din imunitatea trupului. Bând suc de aronia, se poate preveni sau recâștiga  această rezistență a organismului în fața bolilor.

5. Aronia poate fi adjuvant chiar și în anumite forme de cancer

Există medicamente utilizate în scheme de tratament pentru cancer care conțin și extracte de aronia. Acestea sunt deja acceptate de specialiști ca fiind bune în lupta împotriva neoplasmelor, de exemplu în cancerul pancreatic și chiar în cazul cancerului cerebral.

6. Aronia se ia la trântă și cu diabetul

Vești bune pentru pacienții care se confruntă cu diabet. Aronia poate fi inclusă cu succes în dieta diabeticilor. Este bun pentru reglarea nivelului glicemiei. Dar este obligatoriu necesar avizul medicului.

7. Aronia îmbunătățește vederea

Cei care au o vedere slabă ar trebui să includă permanent aronia la dieta lor. La fle ca și afinele, îmbunătățește vederea și încetinește procesele care determină deteriorarea acesteia. Mai ales în cazul persoanelor în vârstă este indicată aronia.

8. Aronia pentru îngrijirea frumuseții

Unghiile sănătoase, părul strălucitor și tenul hrănit sunt dorințe la ordinea zilei pentru toată lumea. Aronia este de mare ajutor în această privință. Plus că  ea contribuie și la întinerirea pe cale naturală a pielii. Evident, aronia nu ne va face să arătăm mai tineri, ca la 20 de ani, dar ne va face pielea mai suplă.

Aronia a fost utilizată până acum în cea mai mare parte în Europa ca arbust ornamental și plantă de gard viu, dar iată că în ultima vreme a devenit cunoscută  în rândul persoanelor preocupate de sănătatea lor.

Pe lângă faptul că tufișurile pot fi plantate în curtea propriei case, astăzi tot mai multe varietăți de produse cu aronia încep să apară în magazinele de produse naturiste bine aprovizionate. Aronia se vinde sub formă de fructe de padure uscate, pulbere și capsule, ceea ce înseamnă că vă puteți bucura cu ușurință de conținutul util al fructelor de aronia fără a avea propriile tufe acasă.

Puteți achiziționa dulceață și alte produse având la bază aronia de pe site-ul aronia-charlottenburg.ro.