Aplicația ce ajută HoReCa să calculeze ușor valorile nutriționale ce vor deveni obligatorii

0

Incepand cu 15 martie 2023 afacerile din HoReCa vor trebui să afișeze în meniu și valorile nutriționale ale produselor. O aplicație simplă din România le poate ajuta.

Valori Nutriționale, aplicația ce ajută restaurantele și toate unitățile de alimentație publică să se conformeze cu Ordinul 201/2022 al ANPC referitor la declarația nutrițională, a fost lansată la inceputul lunii februarie și este disponibilă la adresa https://valori-nutritionale.ro.

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului a publicat in data de 19 aprilie 2022 un Ordin ce obligă unitățile ce comercializează produse alimentare ce nu sunt preambalate și nu au etichetă nutrițională, să calculeze și afiseze consumatorului declarația nutrițională pentru fiecare preparat. Ordinul fost publicat în Monitorul official la data de 21 septembrie 2022.

Inițial Ordinul trebuia să intre în vigoare incepând cu 20 decembrie 2022, dar după consultarea cu actorii implicați, ANPC a decis să amâne intrarea în vigoare a obligațiilor până pe 15 martie 2023.

Pentru a veni în sprijinul antreprenorilor din HoReCa, am dezvoltat soluția https://valori-nutritionale.ro ce le ușurează munca conformării cu ordinul 201/2022.

Aplicația Valori Nutriționale respectă toate cerințele ordinului:

– Afișarea tuturor ingredientelor ce depăsesc 20 de grame pentru fiecare preparat din meniu;

– Calcularea declarației nutriționale pentru fiecare preparat din meniu;

– Adăugarea aditivilor folosiți in rețete;

– Adăugarea alergenilor și potențialilor alergeni pentru fiecare ingredient din rețete;

– Marcarea ingredientelor ce au fost sau sunt congelate.

Alte avantaje ale folosirii aplicației sunt:

– Bază de date de peste 50.000 de ingrediente;

– Posibilitatea adăugării de ingredinte care nu există in baza de date a aplicației;

– Posibilitatea creării de retete compuse. Daca exista o retetă care se refolosește pentru alte rețete, aceasta nu trebuie adaugată de mai multe ori. Se marchează rețeta ințtiala si apoi poate fi refolosită in alte rețete;

– Achizitionarea de credite pentru rețete. Adăugarea de rețete se face pe baza de credite achiziționale in avans;

– Există două planuri pentru credite: 10 credite sau 99 de credite. Ambele planuri se pot suplimenta dupa necesitate;

– Rețetele adăugate se pot exporta in format PDF pentru a putea fi folosite pe site-ul propriu, în aplicațiile de livrare sau printate pentru a eticheta produsele livrate.

– Pentru a fi mai simplu, poți genera un QR code, direct pe site-ul nostru pentru a nu avea grija publicării lui online, tot ce trebuie sa faci este sa expui link-ul clienților tăi.

“Am creat aceată aplicație având ca obiectiv ca tot procesul de înscriere în aplicație și adăugare a rețetelor să fie simplu, rapid și intuitiv pentru ca antreprenorii sa nu aibă batai de cap, să se poata concentra pe business-ul lor. Ne-am asigurat și vom continua să ne asigurăm că respectăm toate cerințele ANPC, iar în cazul în care acestea se schimbă, vom modifica rapid aplicația pentru a respecta noile cerințe.” a declarat Valentin Krancevik, co-fondator al aplicației Valori Nutriționale.

“Mă bucur ca am identificat o aplicație care răspunde tuturor nevoilor noastre, având în vedere noile reglementari in vigoare. Ne-a ajutat mult simplitatea și eficiența acestui soft. În plus, acest pas face parte din strategia noastră de dezvoltare, respectiv o companie 100% transparentă și orientată către nevoile oaspeților noștri” – Lucian Badila – Co-fondator 5 to go.

Reprezentanții ANPC au declarat că pentru calculul declarației nutriționale nu este nevoie de un nutriționist, valorile trebuie să fie unele medii, ce se găsesc pe internet.

Aplicația a fost dezvoltată de o echipă cu experiență de peste 10 ani in domeniul dezvoltării aplicațiilor web și activitate în HoReCa.

https://valori-nutritionale.ro se bucură deja de feedback pozitiv din partea clienților.