Aparatul care ne trezeşte din somn în miros de cafea sau ciocolată! Acest dispozitiv va înlocui alarma de la ceas!

0

Cercetătorii au inventat noi dispozitive de trezire, care vor înlocui curând ceasul deşteptător sau alarma de la telefonul mobil. Astfel, de acum ne putem trezi din somn în urma unui miros puternic de cafea, de exemplu, nu din cauza soneriei.

Mai multe studii au sugerat că mirosurile au un efect puternic asupra creierul nostru. Ele ne pot ajuta să adormim sau să ne trezim, scrie Huffington Post. Astfel, compania japoneză Cheero a conceput dispozitivul Sleepion, care foloseşte o combinaţie de mirosuri, lumini şi sunete pentru a ne ajuta să adormim.

Aparatul foloseşte mai multe uleiuri aromate, în special cel de levănţică, acesta având un efect demonstrat pentru stimularea somnului. Cheroo a prezentat prototipul la târgul de tehnologie CES de la Las Vegas şi vrea să lanseze pe piaţă acest produs în luna martie.

Un alt produs pe bază de aromoterapie este Sensor Wake, care va înlocui alarmele de trezire, spun inventatorii săi. Folosind mirosuri puternice, cum este cel de cafea, cioclată sau mentă, dispozitivul ne va ajuta să ne trezim. Aromele se află în capsule, iar o singură capsulă poate fi folosită timp de o lună de zile.

Citeste mai mult: adev.ro/o0mxe9

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here