Apa cu lămâie, miracol pentru sănătate!

0
94
Foto: avantaje.ro

Se spune că apa cu lămâie este extrem de bună pentru sănătate, nu doar pentru eliminarea kilogramelor în plus. Apa cu lămâie te ajută să ai grijă de sănătatea ta, rezolvând o mulțime de probleme care pot să apară la nivelul organismului.

Băutura se prepară extrem de rapid și te ajută să scapi de toxinele din organism și de o serie de afecțiuni serioase. Prin urmare, apa cu lămâie este un adevărat miracol pentru sănătate dacă este consumată frecvent. Este suficient să amesteci sucul obținut dintr-o lămâie cu o cană de apă călduță și să consumi băutura.

Cu toate că are o mulțime de beneficii, apa cu lămâie nu ar trebui consumată de persoanele diagnosticate cu ulcer sau alte boli ale stomacului și nici de către cei care au alergie la citrice.

Sucul de lămâie îmbunătăţeşte digestia şi combate acidul gastric, balonarea şi celelalte stări de disconfort stomacal. De asemenea, stimulează producţia de bilă.

Un pahar de apă cu lămâie consumată în fiecare dimineaţă te va ajuta să îți resetezi pH-ul. În ciuda faptului că sucul de lămâie este acid, creează un mediu alcalin în organism.

De asemenea, datorită pectinei pe care o conţine lămâia vei putea spune adio constipaţiei. Sucul de lămâie îți va păstra colonul curat, având un puternic efect antibacterian.

Apa cu lămâie luptă împotriva durerii şi a inflamaţiei la nivelul articulaţiilor, dizolvă acidul uric. În plus ajută ficatul, mărind producţia de enzime.