Apa alcalina si beneficiile sale asupra organismului

0
233

Nivelul pH-ului din apa variaza in mod dependent de sursa de apa, iar expertii sustin ca apa naturala de izvor contine, in mod normal, un pH acid. De asemenea, se pare ca apa alcalina contribuie la neutralizarea acidului in sange, ceea ce determina un nivel crescut de oxigen, precum si cresterea energiei si a metabolismului.

In chimie, pH-ul este masura pentru aciditatea sau bazicitatea oricarei solutii de natura apoasa. Solutiile care prezinta un pH  mai mic de 7 sunt denumite acide, in timp ce solutiile care depasesc un pH mai mare de 7 sunt alcaline. Apa in stare pura prezinta un pH care se apropie de 7.

Avand in vedere faptul ca apa alcalina prezinta un nivel al pH-ului mai mare decat apa obisnuita de consum, s-au realizat si nenumarate studii care sustin ca apa alcalina asigura o serie larga de benificii pentru sanatate si frumusete.

  1. Are proprietati antioxidante

Apa alcalina are proprietati antioxidante, care ajuta prin contracararea radicalilor liberi. Acesti radicali produc efecte de imbatranire prematura si diverse alte probleme ce afecteaza aspectul fizic al pielii. Antioxidantii, insa, care se gasesc in forma lichida, permit o absorbtie rapida in sistem.

Exista studii care sustin ca proprietatile antioxidante prezente in apa alcalina, alaturi de celelalte elemente contribuie la prevenirea cancerului.

  1. Curata organismul

Apa alcalina are un rol important in procesul de curatare al organismului, in special al colonului. In plus, acesta este si un bun remediu impotriva constipatiei. Pe masura ce consumul tau de apa alcalina va deveni unul mai intens si regulat, organismul tau va da semnale ca este mai sanatos, prin cresterea nivelului sau de rezistenta la virusi, raceli, gripe sau alte afectiuni ce pot fi cauzate de imunitatea scazuta.

  1. Combate retentia de lichide

Consumul frecvent de apa alcalina ajuta la purificarea corpului, contribuind la realizarea unei detoxifieri eficiente, ce are in vedere eliminarea tuturor rezidurilor acide, deseuri si toxine ce ar putea afecta sanatatea organismului si care ar cauza anumite probleme cum sunt cele legate de retentia de lichide. Existand un echilibru al pH -ului din corp, celulele nu vor mai putea sa retina lichide si astfel se pune in miscare metabolismul.

  1. Apa alcalina previne osteoporoza

Un consum constant de apa alcalina va ajuta la eliminarea reziduurilor solide, precum si la acidul uric prin intermediul urinei, sporind astfel procesul de prevenire al problemelor, precum osteoporoza. Acest lucru se datoreaza faptului ca actiunea sa permite eliberarea calciului care era prins intre aceste reziduuri, redand astfel si pH-ul alcalin al sangelui.

  1. Imbunatateste aspectul fizic

Este un truism faptul ca sanatatea interna se vede si la exterior. Asadar, un organism echilibrat, hidratat, si detoxifiat cu ajutorul unor elemente alcaline va arata mai bine: pielea hidratata va fi mai elastica si mai stralucitoare, parul mai des, unghiile mai puternice, iar musculatura mai tonifiata. Atunci cand echilibrul pH-ului este tinut sub control datorita consumului de alimente benefice, nutrientii vor putea fi mult mai usor de absorbit in piele. Acest lucru are o contributie importanta in redarea unui aspect mai tineresc.

Din dorinta de a contribui la sanatatea oamenilor si de a oferi acestora cele mai sigure produse, din punct de vedere al continutului, magazinul online Bacania Naturista aduce in atentia consumatorilor si apa minerala naturala alcalina. Poti intra si tu pe pagina www.bacanianaturista.ro pentru a descoperi ofertele existente si pentru a-ti umple cosul de cumparaturi cu produse naturiste.