Andreea Litescu, pilot pe Airbus 320: Când te urci la manșa unui avion ești pilot, indiferent dacă ești femeie sau bărbat

0

Pentru Andreea totul a inceput acum 14 ani in Pitesti, la aerodromul Geamana unde a vazut pentru prima data un avion acrobatic decoland. A stiut de atunci ca vrea sa devina pilot. Acum are  6300 de ore de zbor pe diferite tipuri de aeronave si crede ca aviatia merita orice efort si fiecare clipa petrecuta la 12000 de m este absolut minunata, scrie HotNews.ro

Povesteste-ne despre drumul spre aceasta meserie. De unde vine iubirea pentru zbor?
Totul a inceput acum 14 ani in orasul meu, Pitesti, la aerodromul Geamana unde am vazut pentru prima data un avion acrobatic decoland. De atunci am stiut ca vreau sa devin pilot si le-am spus parintilor mei despre acest gand. Au trecut foarte multi ani de atunci, dar sunt foarte fericita ca am luat aceasta decizie. Astazi zbor la Wizz Air pe Airbus 320 si sunt Base Captain (Sef de baza) pentru cei 100 de piloti de pe baza Otopeni si cele 7 aeronave.

image-2016-03-17-20872208-0-andreea-litescu

Cum au reactionat prietenii si familia in momentul in care le-ai spus ca asta vrei sa faci in viata?
Prima data cand le-am spus parintilor au crezut ca este doar inca o idee ca multe altele pe care le mai aveam la 17 ani, dar fiind alaturi de mine mereu, m-au sustinut din prima clipa. Prietenii de atunci erau de fapt colegii de liceu care mereu stiau ca sunt mai diferita si mereu fac altceva, dar au fost mereu langa mine. Majoritatea prietenilor sunt astazi din aviatie si toti ne intelegem si ne sustinem in ceea ce facem.

image-2016-03-17-20872210-0-andreea-litescu

Cate ore de zbor sunt necesare pentru a aplica pentru o slujba ca a ta? Cate ore ti-ai petrecut in aer de cand ai inceput sa pilotezi? Iti amintesti primul zbor?
Pentru a putea profesa ca pilot este nevoie in primul rand de a trece examenul medical si apoi inceperea cursurilor de zbor pana la nivelul de CPL (Comercial Pilot License) si ATPL cursuri de teorie. Este nevoie de aproximativ 200 de ore de zbor pentru a putea incepe ca si copilot intr-o companie aeriana. Momentan am 6300 de ore de zbor pe diferite tipuri de aeronave: Boeing 737 si Airbus 320, precum si pe elicoptere. Primul zbor a fost la aerodromul Geamana langa Pitesti si bucuria pe care am simtit-o atunci m-a facut sa aleg aviatia ca si cariera.

Continuarea AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.