Amenajarea baii cu cada sau cabina de dus? Care este mai potrivita?

0

Cand vine vorba despre un proces de amenajare, oamenii au de luat o multime de decizii, de la materialele pe care le folosesc pentru finisaje si meseriasii care sa se ocupe de realizarea acestora, pana la obiectele necesare si cele de decor. 

In ceea ce priveste amenajarea unei bai, aceasta poate fi privita cu o oarecare relaxare, deoarece aceasta nu presupune organizarea unui numar mare de obiecte si piese de mobilier. Totusi, una dintre cele mai mari dileme care pot aparea in acest caz este daca sa se aleaga o cada sau o cabina de dus. Dar alegerea aceasta ar trebui facuta pe baza mai multor criterii, de la numarul si varsta membrilor familiei, pana la costuri, timp si design. 

Cand si cine poate opta pentru o cada de baie? 

Cada reprezinta solutia clasica pentru amenajarea unei bai, iar principalul motiv pentru care oamenii inca mai aleg cada pentru baie este reprezentat de momentele de relaxare pe care acestia le pot petrece. Astfel ca dupa o zi sau chiar o saptamana agitata si lunga, o baie fierbinte, in care sa se relaxeze un timp mai indelungat este cea mai buna solutie. 

Totusi, aceasta se poate dovedi mai putin practica decat o cabina de dus, deoarece ocupa mai mult spatiu, iar consumul de apa necesar pentru a o umple este mai mare. Prin urmare si costurile sunt mai ridicate. Dar un atu al acesteia este faptul ca se monteaza destul de usor si poate fi gasita intr-o varietate de modele si dimensiuni, permitand integrarea acesteia in orice stil de amenajare. 

Cand este mai potrivita o cabina de dus?  

In schimb, o cabina de dus este mai potrivita stilului de viata alert pe care il au oamenii moderni, permitandu-le acestora sa se ocupe rapid, in stilul caracteristic, de obiceiurile elementare de igiena. In plus, pentru persoanele cu o varsta mai inaintata, o cabina de dus reprezinta o modalitate de a-si pastra independenta, mai ales daca aceasta este de tipul walk-in, care sunt instalate direct pe pardoseala, care necesita numai pereti sau o usa, care adesea sunt realizate din sticla. 

De asemenea, o cabina de dus este mai usor de curatat si mai sigur in ceea ce priveste posibile accidente, dar in cazul familiilor cu copii mici, acesta se poate dovedi a fi mai putin practic. 

Un alt aspect pentru care cabina de dus castiga tot mai mult teren in preferintele oamenilor, in defavoarea cazii, este faptul ca stilul de amenajare pentru care oamenii opteaza din ce in ce mai des este unul minimalist, care pune accentul pe linii drepte si simple, precum si pe utilitatea obiectelor folosite in amenajare. 

Cum „less is more”, cabina de dus poate fi solutia care se potriveste cel mai bine acestui concept. In ultima perioada, instalarea unui dus in baie a contribuit si la valoarea pe care o are un imobil, tocmai pentru ca tot mai multi oameni prefera cabina de dus decat o cada. 

Alegerea dintre o cada si o cabina de dus ramane insa una subiectiva, pe care oamenii o ia in functie de preferintele personale.