ALIMENTELE PE CARE TREBUIE SĂ LE EVIŢI ÎNAINTE DE SOMN!

0

Dacă aveţi obiceiul să luaţi o gustare înainte de culcare, trebuie să aveţi mare grijă! Sunt anumite alimente care ar trebui evitate la orele târzii.

Dacă ieşiţi seara la o pizza nu este grav, dar dacă consumaţi pizza înainte de culcare este o greşeală mare. Pizza conţine prea multe calorii pentru a putea ficonsumată înainte de somn.Şi sosul are un nivel crescut de aciditate, ce poate cauza reflux gastric.

Consumul de carne roşie înainte de somn nu este o alegere potrivită. Conţinutul ridicat de grăsimi şi proteine face ca digerarea să fie mai lungă decât în cazul altor alimente.Carnea roşie poate crea disconfort sau crampe. Pentru a evita o noapte inconfortabilă, ar trebui să vă abţineţi să mâncaţi carne roşie măcar două ore înainte de somn.

Nici pastele făinoase nu sunt bune înainte de culcare. Chiar dacă sunt rapid de preparat, trebuie să ştiţi că sunt pline de carbohidraţi şi conţin foarte multe calorii, iar acestea se depun rapid pe abdomen. De aceea este bine să lăsaţi pastele pentru începutul zilei.

Ceva dulce înainte de un somn la fel de dulce…cât de bine sună! Însă în realitate nu este aşa. Ciocolata are un nivel ridicat de zahăr şi grăsimi şi pe lângă asta mai conţine şi cofeină. Pe deasupra, este plină  de stimulenţi care îţi fac inima să bată mai alert. Astfel, poţi rămâne trează toată noaptea.

Îngheţata vă poate afecta somnul,  deoarece conţine grăsimi care se digeră greu şi foarte mult zahăr. Oricât de bun ar fi gustul, aceasta poate dăuna dacă este consumată înainte de culcare.

Şi bomboanele sunt extrem de tentante, dar trebuie tăiate de pe lista gustărilor târzii. Potrivit elle.ro, un studiu recent arată că şapte din zece oameni care mănâncă bomboane înainte de culcare tind să aibe coşmaruri.

Autor:SILVIA CSEH

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here