Home / Food / Alimente pe care le consumi la ore greșite

Alimente pe care le consumi la ore greșite

Alimentele sunt ajutorul cel mai de preț al sănătății tale. Momentul în care alegi să le consumi poate face diferența dintre sănătate și boală.Dacă vrei să te bucuri de toți nutrimenții pe care natura ți i-a pus la dispoziție este necesar să acorzi o atenție deosebită calităților sale nutriționale și să urmărești fenomenul cauză efect.

Orice aliment consumat la momentul potrivit poate fi o cărămidă la consolidarea sănătății și stării de bine.

Laptele, înainte de culcare

Nu doar o dată ai auzit de celebrul lapte înainte de culcare. Un pahar de lapte călduț te va ajuta să te relaxezi iar pe timpul nopții celulele vor avea suficient timp la dispoziție pentru a extrage nutrimenții necesari pentru ca tu să începi ziua cu energie.

Dacă în schimb alegi să îl consumi dimineața, aceasta va îngreuna digestia, îți va crea senzația de disconfort abdominal.

Înlocuiește celebrul bol de lapte cu cereale cu piureul de fructe cu cereale.

Orezul, la masa prânzului

În timpul zilei metabolismul tău este mult mai activ și furnizează mai multă energie dacă ai reușit peste noapte să te odihnești corespunzător.

Astfel este indicat ca la ora prânzului să optezi pentru o porție de orez. Evită să îl consumi la cină, cantitatea de carbohidrați pe care aceasta ți-o va furniza te poate „ajuta” să asimilezi mai ușor surplusul de kilograme și va fi responsabil de disconfortul din timpul nopții.

Brânza dulce ajută digestia

În timpul zilei brânza dulce va contribui la ameliorarea activității sistemului digestiv, mai ales datorită probioticelor care ajută intestinele să funcționeze corespunzător.

În schimb dacă alegi să o consumi seara aceasta poate să îți cauzeze probleme ale tractului respirator, afectând sistemul imunitar deoarece probioticele din ea nu sunt asimilate corespunzător de organism.

Află pe clicksanatate.ro ce alte alimente e posibil să mănânci la ore nepotrivite!

About paginadelifestyle

Check Also

Ce să faci să nu te îngraşi în vacanţă: ponturi de la un campion naţional de culturism şi fitness

Tentația de a gusta din tot felul de mâncăruri în vacanță este mare! Cum facem ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.