Alegerea scaunului de birou potrivit influențează în mod direct sănătatea noastră

0

Munca la birou presupune ore întregi petrecute în fața calculatorului, ore în care suntem nevoiți să stăm pe scaun și lucrăm la diverse documente sau proiecte. Sedentarismul poate provoca diverse afecțiuni ale organismului.

Cum putem preveni afecțiunile ce pot apărea în timp? În primul rând, specialiștii le recomandă celor ce lucrează la birou să ia pauze dese, în care să se ridice de pe scaun și să facă puțină mișcare. De asemenea, chiar și atunci când stăm pe scaun, putem încerca să mișcăm din când în când picioarele, pentru a nu risca să apară diverse dureri la nivelul acestora.

Un rol important în asigurarea confortului la birou este alegerea scaunului potrivit, care să întrunească toate condițiile necesare prevenirii durerilor de picioare, mijloc, spate și gât.

Factorii ce pot influența alegerea scaunui de birou

Când oferta pe piață este atât de diversificată, cum putem să alegem scaunul de birou ce ni se potrivește? Sunt câteva criterii de care ar trebui să ținem cont atunci când avem nevoie de un scaun de birou și anume:

  • Reglarea pe verticală – primul criteriu în alegerea scaunului este posibilitatea că acesta să fie reglat pe înălțime, în funcție de masa de birou. Scaunul ar trebui să aibă mai multe trepte de fixare pentru a se putea obține înălțimea optimă. Astfel, în reglarea înălțimii potrivite pentru noi ar trebui să luăm în considerare următoarele: tălpile trebuie să atingă podeaua, genunchii trebuie să stea îndoiți încât să formeze un unghi drept și nu trebuie să atingă masa de birou.
  • Reglarea cotierelor și a spătarului – acestea ar trebui să aibă sisteme de reglaj, astfel încât să se poată ajusta în funcție de corpul și de preferințele noastre pentru a obține o poziție cât mai confortabilă.
  • Perna pentru scaun – este extrem de importantă, deoarece mărimea acesteia ne va permite să stăm la birou ore întregi fără a risca să înţepenim. Specialiștii recomandă ca perna să aibă o dimensiune cu 25 – 30 de cm mai mult decât mărimea șoldurilor și marginea acesteia să fie exact în spatele genunchilor.
  • Roțile de la nivelul scaunului – acestea ne permit deplasarea ușoară prin încăpere, fără a fi nevoie să ne ridicăm de fiecare dată când avem nevoie de vreun obiect.

Inegal.ro – magazinul online bogat în modele de scaune de birou

Pentru o ofertă diversificată în ceea ce privește scaunele de birou, putem studia articolele din cadrul magazinului online inegal.ro.

Avem astfel posibilitatea de a alege între o gamă variată de scaune ergonomice, scaune din piele, scaune directorale sau chiar scaune pentru biroul copiilor.

În cadrul magazinului anterior menționat vom regăsi scaune birou de calitate, rezistente în timp, pentru toate gusturile și buzunarele – o gamă variată de modele și culori din care îl putem alege pe cel ce ni se potrivește.

Cei interesați să descopere și să achiziționeze scaune de birou de pe inegal.ro, sunt invitați să parcurgă categoria specială din cadrul site-ului oficial al magazinului, denumită “scaune birou”.