Ceasul nu este un simplu accesoriu de purtat la mana, ci este o adevarata bijuterie, care poate fi asortata la mai multe tipuri de tinute vestimentare. Chiar daca tehnologiile moderne permit oamenilor sa urmareasca starea vremii, data si ora pe telefonul smart, ceasurile Atlantic raman o alegere cu care nimeni din cei care le achizitioneaza nu va da gres.
Mai mult decat un accesoriu la moda, ceasul de mana este si un indicator al statutului si al stilului.
Criterii de baza pentru alegerea ceasului de mana
Atunci cand numai intr-un magazin online sunt cateva sute de modele de ceasuri de mana, oamenii se simt intimidati si nu reusesc sa gaseasca usur ceea ce li se potriveste. Adevarul este ca exista criterii pe care, daca potentialii cumparatori le respecta, se vor declara mulumiti de investitia facuta.
Inainte de a cumpara un ceas, trebuie sa ia in calcul stilul vestimentar si contextul in care va fi purtat acest accesoriu. Sunt oameni care au nevoie de un ceas pentru o tinuta eleganta, pentru tinutele office, pe care le poarta zi de zi la birou, sau pentru tinutele casual.
De asemenea, clientii trebuie sa se ghideze si dupa functionalitatea ceasului. Pe piata sunt disponibile ceasuri mecanice si ceasuri cu cuart, ceasuri simple si automate, ceasuri care afiseaza ora, dar au si cronometru, barometru, busola si functie de iluminat.
Precizia este o caracteristica inclusa in capitolul functionalitate, fiind o proprietate esentiala pe care trebuie sa o indeplineasca toate ceasurile. Ceasurile mecanice nu sunt la fel de precise precum cele cu baterie, insa, cu siguranta, sunt mai elegante.
Designul ceasului de mana ales depinde de forma cadranului – care poate fi rotunda, patrata sau ovala –, de materialul din care este confectionata bratara – din otel, piele sau alte materiale –, precum si de afisaj.
Nu in ultimul rand, cumparatorii tin cont si de pret atunci cand investesc intr-un ceas de mana, deoarece, daca bugetul nu le permite sa faca o asemenea achizitie, atunci cu siguranta ca nu este o idee buna.
Cum trebuie ingrijit si intretinut ceasul de mana
Cei care au investit intr-un ceas de mana de calitate trebuie sa stie si cum sa il ingrijeasca pentru a putea fi folosit o perioada cat mai lunga de timp. Ceasurile trebuie sterse cu o carpa moale, fara a folosi substante care pot dauna materialului, fara a-l zgaria si a-l deteriora.
Ceasurile care contin mici obiecte ornamentale trebuie intretinute cu mare grija. In cazul in care se dezlipeste o pietricica pretioasa, aceasta nu trebuie lipita cu solutii existente pe piata, ci intr-un atelier specializat.
Alegerea si intretinerea ceasului de mana sunt atributii care revin cumparatorilor, atributii simple daca acestia nu pierd din vedere unele criterii importante. Nu este importanta numai alegerea ceasului, ci si ingrijirea lui, pentru a putea fi purtat ca accesoriu la tinutele vestimentare alese o perioada cat mai indelungata de timp.