Ai răcit? Uite ce nu e bine să mănânci!

0

Ca să ai parte de însănătoşire rapidă când suferi de răceală sau de gripă, trebuie să acorzi o atenţie deosebită alimentaţiei. Află  ce produse trebuie evitate, pentru că pot înrăutăţi simptomele şi prelungi durata bolilor!

Produse bogate în grăsimi

În timpul unei răceli, fă tot posibilul să nu incluzi în alimentaţie mâncăruri bogate în grăsimi. Acestea sunt mai greu de digerat faţă de legume şi fructe. Alimentele grase pot încetini procesul de eliminare a toxinelor şi a germenilor din organism, iar vindecarea devine mai anevoioasă.

Dulciuri

Aportul mare de zahăr scade capacitatea organismului de a lupta cu bacteriile care cauzează răceala, de aceea trebuie să le ocoleşti.  E indicat ca, în loc de bomboane, prăjituri sau ciocolată, să apelezi la fructe, în special la citrice, care stimulează imunitatea, datorită conţinutului mare de vitamina C.

Lactate

Produsele lactate pot favoriza producerea de mucus, ceea ce înseamnă că secreţiile nazale vor deveni mai abundente. Acest lucru va încetini procesul de vindecare a afecţiunilor de sezon.  Încearcă să nu mănânci foarte des caşcaval, brânză, smântână sau lapte, pe durata infecţiei virale. Înlocuieşte laptele cu sucuri naturale din fructe.

mai mult pe click.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here