Ai obiceiul să dormi cu gura deschisă? Iată la ce riscuri te expui!

0

Dacă dormi cu gura deschisă în timpul nopții, atunci ești mai predispus la carii dentare si boli gingivale. Motivele sunt usor de intuit. Saliva are proprietatea de a elimina bacteriile care produc acid. Pe fondul unui deficit de saliva creste riscul inmultirii bacteriilor din gura, ceea ce accelereaza degradarea danturii.

Daca dormi cu gura deschisa, gura se usuca pe timpul noptii. Acesta este principalul motiv pentru care obiceiul descris dauneaza sanatatii orale. Potrivit medicilor stomatologi, uscarea stratului protector de saliva are ca efect o crestere a aciditatii in gura, iar acizii corozivi erodeaza smaltul dintilor.
Stomatologii au suspectat de multa vreme ca persoanele care au mai multe carii dorm cu gura deschisa, iar aceasta descoperire le confirma teoria. In conditii normale, aciditatea din gura trebuie sa aiba un nivel neutru de 7,7, iar persoanele care dorm cu gura deschisa au un pH de numai 6,6, adica usor acid. In unele cazuri, nivelul de aciditate din gura poate creste pe timpul noptii chiar pana la pragul de 3,6.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here