Ai nevoie de implant dentar? Iata de ce tomografia computerizata este esentiala in acest tratament!

0
66

In societatea de astazi, zambetul este un aspect foarte important, astfel incat o dantura sanatoasa iti poate da incredere in tine si te poate ajuta sa interactionezi fara griji cu orice persoana, chiar daca nu ai un “zambet de Hollywood”. Astfel, atunci cand iti lipseste un dinte sau nu mai poate fi reparat folosind alte proceduri stomatologice, singura solutie viabila este sa apelezi la un implant dentar de calitate.

Acest tip de tratament presupune o procedura destul de complexa, desfasurata in mai multe etape, astfel incat fiecare detaliu va avea o importanta insemnata, motiv pentru care este nevoie de planificarea in prealabil a intregului tratament cu implant dentar. Etapele esentiale ale acestui tratament sunt urmatoarele:

– plasarea implantului dentar propriu-zis in structura osoasa a maxilarului sau mandibulei, in functie de caz;

– atasarea bontului protetic de vindecare;

– montarea coroanei dentare finale.

Implantul dentar reprezinta o piesa din titan de forma unui surub (cu rolul de inlocuire a radacinii naturale) care serveste drept baza pentru partea vizibila a lucrarii. Bontul protetic este o alta piesa importanta a dintelui artificial, montata la circa 6 luni de la inserarea implantului dentar, care asigura legatura dintre surubul din titan si coroana dentara. Cea de-a treia piesa, coroana, este partea estetica si functionala a noului dinte, aflata la vedere.

Pentru a stabili cu precizie nevoia si particularitatile pacientului referitoare la planificarea unui astfel de tratament stomatologic, varianta cea mai eficienta si exacta este reprezentata de implantologia digitalizata oferita de tehnologia de ultima ora. De exemplu, tomografia computerizata este absolut esentiala in planificarea tratamentului cu implant dentar, excluzand eventualele erori umane. In randurile de mai jos vei putea gasi cateva detalii care vor atesta importanta tomografiei computerizate in procedurile complexe din domeniul implantologiei dentare.

Ce este tomografia computerizata?

Investigarea si determinarea caracteristicilor cavitatii orale a pacientului este un pas esential in stabilirea corecta a planului de tratament cu implant dentar. Tomografia computerizata este o investigatie imagistica non-invaziva ce ofera imagini detaliate ale cavitatii orale pentru a creste precizia diagnosticului pana la un procent de 100%. Aceasta investigatie se realizeaza simplu si comod pentru pacient, presupune un minimum de radiatii si este foarte rapida si eficienta.

Cum se realizeaza tomografia computerizata?

Aceasta investigatie nu presupune o pregatire anume din partea pacientului, fiind desfasurata in cadrul clinicii stomatologice. Comparativ cu tomografia clasica, varianta computerizata implica o doza mult mai mica de radiatii, iar timpul de expunere va fi de numai 20-40 de secunde. Singurul aspect ce trebuie avut in vedere este prezenta obiectelor metalice. Astfel, va trebui sa nu porti bijuterii, ochelari sau alte accesorii metalice pe durata investigatiei. Aceasta investigatie imagistica este necesara atat inaintea montarii implantului, cat si dupa, pentru monitorizarea tratamentului.

Necesitatea investigatiilor imagistice

Prima consultatie ce implica si o tomografie computerizata are scopul de a determina umatoarele:

– dimensiunea si specificatiile tesutului osos in care urmeaza sa fie inserat implantul;

– starea tesuturilor moi;

– nevoia de aditie osoasa sau ridicarea membranei sinusale;

– raporturile anatomice ale principalilor nervi;

– stabilirea axului de insertie a surubului din titan;

– depistarea infectiilor sau tumorilor de la nivelul cavitatii bucale.

A doua investigatie imagistica, cea realizata dupa montarea implantului dentar, are o importanta majora in:

– evaluarea riscurilor si complicatiilor care pot aparea in urma inserarii implantului;

– monitorizarea evolutiei tratamentului;

– monitorizarea osteointegrarii implantului dentar.

Indiferent de cat de complicata este problema ta, Clinicile Dr. Leahu Bucuresti-Pitesti sunt alegerea optima, avand o rata de succes a osteointegrarii de 100%. Tehnologia de ultima generatie, precum si echipa interdisciplinara de specialisti pe care o vei gasi aici iti vor asigura rezultatul dorit atat din punct de vedere functional, cat si estetic.