Afla totul despre utilitatea unui curs SSM

0

In conformitate cu Codul Muncii, fiecare angajator este obligat sa ofere angajatilor instruire in metode si tehnici SSM pentru efectuarea muncii, oferind primul ajutor victimelor muncii. Prin inscrierea la un curs SSM  la firma Easy SSM, se previn accidentele la locul de munca,  responsabilii cu protectia muncii sunt instruiti in procedura stabilita privind protectia muncii, li se testeaza cunostintele privind cerintele de protectie a muncii. Securitatea este o modalitate de a efectua munca in siguranta. Iar protectia muncii este un concept mai larg – un set de masuri care ajuta la prevenirea ranirii si imbolnavirii profesionale a angajatilor dintr-o companie sau institutie publica, precum si la reducerea consecintelor acestora.

Certificarea cursurilor SSM

Dupa finalizarea cursurilor, elevilor li se elibereaza un certificat de expert SSM. De regula, atunci cand angajatorul isi trimite responsabilul cu protectia muncii la cursuri SSM, se concentreaza pe doua aspecte principale: consumul de timp si costurile financiare. Cel mai adesea, angajatorul isi trimite angajatii sa studieze la centre de formare externe, oferind costul minim pentru fiecare. Instruirea angajatilor la firma Easy SSM, se face intr-un centru de pregatire implicat in activitati educationale si care are licenta pentru a desfasura activitati educationale, prevazut cu un cadru didactic specializat in protectia muncii si fiind echipat cu baza materiala si tehnica corespunzatoare.

De ce sa optezi pentru un curs SSM?

Optiunea de a pregati angajatul la locul de munca, pentru multe companii, este mai putin costisitoare din punct de vedere financiar , daca procedurile interne sunt organizate corespunzator.Atunci cand se alege aceasta optiune, este important sa respecti toate cerintele de reglementare. In caz contrar, exista riscuri de recunoastere a procedurii de formare ca fiind formala, ceea ce inseamna ca toate certificatele emise pot fi invalidate. In plus, riscurile de ranire a lucratorilor atunci cand isi desfasoara activitatile de munca cresc, si sunt asociate cu ignoranta (sau cunostintele insuficiente) ale responsabililor cu protectia muncii. Pentru a evita aceste riscuri, angajatorul trebuie sa-si trimita angajatii la cursuri SSM. 

Aici vor invata sa  elaboreze si sa implementeze un act de reglementare local, care defineste procedura de formare a lucratorilor in protectia muncii in cadrul companiei; responsabilizeaza responsabilii cu protectia muncii pentru implementarea instruirii si controlului in conformitate cu legea si actele locale ale companiei, formeaza o comisie pentru testarea cunostintelor privind cerintele de protectie a muncii de la specialisti instruiti; se dezvolta programe de instruire pentru lucratorii in domeniul protectiei muncii; sunt elaborate materiale didactice pentru formare in domeniul protectiei muncii; sunt elaborate materiale pentru controlul cunostintelor, precum si o metodologie pentru evaluarea si controlul cunostintelor; iar cursurile se tin intr-un spatiu adecvat.  Din lista de actiuni necesare, se poate observa ca optiunea propusa evita platile inutile. Pe de alta parte, sfera sarcinilor atribuite angajatului responsabil cu protectia muncii, este responsabila.