Abordează arta layering și creează-ți cele mai cool ținute de sezon

0
Foto: unsplash.com

Trendurile legate de fashion și accesorizare sunt principalele criterii după care se ghidează în prezent doamnele și domnișoarele pentru a-şi crea ţinute moderne şi cu totul speciale. Trendsetterii apelează la diferite tehnici şi metode de a îmbina piese vestimentare astfel încât să se obţină o ţinută pe care urmăritorii lor să o poată reproduce în totalitate.

Pentru a putea face acest lucru în mod corect, este necesar să se cunoască aceste tehnici de styling, una dintre cele mai populare fiind tehnica layering, care poate fi aplicată atât în materie de piese vestimentare, cât și în cel de accesorii.

Ce este şi cum poate fi aplicată tehnica layering?

Tehnica layering este considerată a fi arta de a îmbina şi suprapune mai multe straturi vestimentare astfel încât să se obţină o ţinută cool. Însă, pentru a putea aplica această tehnică pentru o ţinută proprie, este necesar să se cunoască principiile după care aceasta funcţionează.

Succesul aplicării acestei tehnici în vestimentaţie se bazează pe respectarea unor reguli de bază. În primul rând, alegerea pieselor vestimentare care urmează a fi combinate se face în funcţie de textura materialului, care ar trebui să fie asemănătoare. De asemenea şi paleta cromatică este foarte importantă, de preferat fiind să se folosească mai multe tonuri ale aceleiași culori.

Totuşi, trebuie să se păstreze o notă de minimalism, ținuta fiind realizată în baza unor suprapuneri, aceasta nu mai are nevoie şi de alte artificii stilistice.

Tehnica layering pentru bijuterii

Un aspect important de reţinut este faptul că această tehnică de combinare şi suprapunere se poate aplica şi la bijuterii din aur. Astfel, pot fi accesorizate ţinutele, conturându-se un look fresh și de actualitate, indiferent de sezon.

Avantajul în acest caz constă în faptul că există o mai mare libertate în ceea ce priveşte combinarea bijuteriilor. Unul dintre principiile artei layering este simplitatea. Utilizând trei coliere din aur, cu lungimi diferite, într-o ținută modernă, clar nu ai cum să dai greș. O asociere perfectă constă în folosirea unui colier la baza gâtului, cu alte două lănțișoare de dimensiuni diferite, la ambele fiind atașate câte un pandantiv. O astfel de combinație creează impresia unui look atent studiat şi modern.

În cazul bijuteriilor pot fi combinate şi texturi diferite, obţinând astfel o suprapunere sofisticată. Poți combina coliere din perle cu lănțișoare din aur sau poți miza pe orice altă asociere, atâta timp cât se integrează perfect în ținută și nu deranjează vizual.

În arta layering nu pot fi impuse limite, dar trebuie respectate câteva principii de bază. În plus, trebuie ținut cont și de identitatea personală. Accesoriile vor fi întotdeauna extensii ale personalității, ele oferind un plus de eleganță și rafinament ținutelor.