Sportul este pasiunea ei! Are un corp de invidiat şi concurează la Bikini Fitness! Află povestea Alexandrei Vaidahazan!

0

Sexy, frumoasă, pasionată de sport şi tot ce înseamnă un stil de viaţă sănătos. Ea este Alexandra Vaidahazan. O tânără din Cluj, care, pe lângă atenţia la detalii, spriritul critic şi dorinţa permanentă de autodepăşire este o persoană normală.Ea  este sportivă şi a câştigat mai multe medalii la concursuri de bodybuilding.

Alexandra a început să frecventeze sala forţă la fel ca şi orice femeie care vrea să arate bine. Din dorinţa de a slăbi şi după o perioadă de înfometare s-a trezit plină de celulită şi epuizată. Atunci şi-a dat seama că până în ziua aceea avea o abordare greşită în sport. “Cel care a reuşit să îmi schimbe concepţia şi să mă îndrume înspre abordarea unui stil de viaţă echilibrat, un plan alimentar corespunzător şi un plan de antrenament specific, a fost iubitul meu,Vlad,care îmi este şi antrenor la ora actuală.” povesteşte Alexandra.

După foarte scurt timp, respectând planul de alimentaţie şi de antrenament,rezultatele au început să apară. Acum, Alexandra concurează în cadrul IFBB Romania la categoria BIKINI FITNESS cat 172 cm. Încă din primul an competiţional s-a întors acasă cu premii de la diverse concursuri de profil:Campionatul Naţional-locul 2;Cupa României-locul 3;Cupa Federaţiei-locul 2. “Acum mă pregătesc pentru Campionatul Balcanic care va fi pe 1-3 Mai la Reghin,Campionatul European pe 13-18 Mai în Spania unde voi reprezenta România.Bineînţeles voi participa şi la concursurile din ţară şi în funcţie de forma ce o voi obţine spre sfârştiul anului mă gândesc să particip şi la Concursul Arnold Classic Amateur Europe care va fi în Septembrie tot în Spania.” ne-a declarat sportiva.

Toate aceste rezultate necesită şi eforturi zilnice. “Antrenamentele îmi sunt de 45min/zi de 3 sau 5 ori pe săptămână. Am 6-8 mese pe zi iar mâncarea mi-o pregătesc într-o oră pe întreaga zi.Singura inconvenienţă pentru o zi de lucru cu program fix sau o zi cu multe activităţi este că mănânc mese mici şi dese. (din 2 în 2 ore).Însă un stil de viaţă sănătos şi echilibrat fără excese şi abuzuri, înseamnă implicit a fi în formă.Planul de alimentaţie îl respect pe tot parcursul anului competiţional,nu am obiceiuri proaste de a mânca nesănătos.Odihna este foarte importantă în refacere pentru toată lumea dar este esenţială în sport,după antrenamente .Dorm 8 ore pe noapte din care 1-2 înainte de ora 24. Referitor la hidratare,beau minim 2-4 l apă/zi.” spune Alexandra.

În cazul în care vreţi să vă apucaţi serios de treabă, Alexandra vă dă nişte sfaturi:
“Totul e foarte simplu:Indetificaţi obiectivul,acceptaţi situaţia,creaţi un plan şi urmaţi-l. Secretul însa e sa începi totul cu paşi mici şi cu un singur gând bine întipărit în minte : nici o schimbare nu se produce peste noapte.La fel cum a fi in formă,sănătos şi a te simţi bine e un proces, la fel a fost şi acela în care ne-am permis să fim neglijenţi şi să ajungem la rezultate nedorite.Obiceiurile nesănătoase dispar treptat, şi se poate lucra la introducerea unui obicei sănătos pe săptămână astfel încat putem tranziţiona mai uşor şi mai stabil înspre un stil de viaţă sănătos fără să întâlnim perioade în care totul devine prea greu şi apare dorinţa de a abandona tot procesul.Şi,să nu uităm sportul şi sănătatea înseamnă respect de sine,plăcere,dedicaţie,disciplină,ritm şi răbdare.” a încheiat Alexandra.

Alexandra este legitimată la clubul Universitatea Cluj Napoca. Pe lângă asta este masterandă la Expertiză Contabilă.

Mulţumim Alexandra! 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here