5 motive să-ți faci patul în fiecare dimineață

0
Foto: www.sde.co.ke

Foarte multi dintre noi aleg sa nu isi faca patul dimineata, inainte sa plece la job sau la scoala. Scuzele invocate sunt destule: “N-am avut timp”, “Oricum ma culc diseara si nu are rost”, “Nu e important, si-asa nu-l vede nimeni”.

Dincolo de aceste scuze, exista insa beneficii surprinzatoare de care ai parte daca iti aranjezi patul dupa ce te trezesti. Uite care sunt cele importante:

-Aceasta activitate ar putea fi incadrata ca o mica realizare, setand tonul intregii zile. Este clar ca sa iti faci patul nu este neaparat o virtute, insa psihologii spun ca ajuta la indeplinirea sarcinilor urmatoare din restul zilei, plus ca accentueaza ideea ca in viata lucrurile mici conteaza si trebuie sa le acorzi importanta cuvenita.

-Te incurajeaza sa pastrezi curatenia si in restul camerei. Chiar si cel mai bine organizat si cel mai modern dormitor arata dezordonat atunci cand patul este deranjat, iar reversul este de asemenea valabil. Pentru ca patul este piesa centrala a fiecarui dormitor, ajuta la pastrarea unui aspect ordonat si curat si cu atat mai bine, odata ce deprinzi obiceiul de a-ti face patul in fiecare zi e posibil sa capeti inspiratie pentru a imbunatati aspectul dormitorului tau, chiar daca este foarte mic.

-A-ti face patul conduce si la o mai buna productivitate. Desi ti s-ar putea parea doar o aberatie, afirmatia este sustinuta de cartea lui Charles Duhigg, “Puterea obisnuintei”. Potrivit autorului, aceasta activitate devine un obicei care declanseaza un lant de decizii bune, luate de-a lungul zilei. Cumulate, aceste obiceiuri fundamentale induc un sentiment de bunastare si de pozitivitate.

-Petrecem aproape o treime din viata dormind si tocmai pentru ca dormitorul este camera care influenteaza starea de spirit ea trebuie sa arate si sa ne faca sa ne simtim cat mai bine.

E mai greu sa te relaxezi atunci cand esti incojunrat de dezordine. Un pat aranjat in mod corespunzator da un aspect placut intregii camere, creand o atmosfera subtila de liniste, benefica odihnei. In “Proiectul fericirii” Gretchen Rubin a descoperit ca una dintre cele mai comune schimbari simple care au generat fericire a fost deprinderea de a face patul dimineata.

-Imagineaza-ti momentul in care intri intr-o camera de hotel, Primul lucru care iti atrage atentia este un pat frumos, cu asternuturi impecabile, care parca te invita sa te arunci in ele si sa te relaxezi. Acum gandeste-te ce senzatie ai avea daca ai pasi in aceeasi camera dar patul ar fi deranjat, ai mai vrea sa te asezi pe el? Probabil ca nu.

Putine lucruri se pot compara cu placerea pura de a urca intr-un pat moale si frumos decorat si aranjat, la finalul unei zile incarcate. Deci, ia-ti 5 minute dimineata si fa-ti patul- este foarte posibil ca o lenjerie de pat aranjata sa iti dea buna dispozitie pentru intreaga zi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here