5 motive pentru a folosi spatii logistice de depozitare

0

Numarul marilor magazine, al supermarketurilor si al distribuitorilor angro de materiale si obiecte se mareste de la un an la altul in Romania, datorita faptului ca exista o cerere crescanda in acest sens. In Timisoara se gasesc foarte multe spatii logistice care pot fi utilizate de proprietarii de afaceri care au nevoie sa-si asigure stocuri permanente, astfel incat sa-si dezvolte businessurile si sa onoreze comenzile clientilor intr-un timp cat mai scurt.

In randurile urmatoare exista principalele avantaje de care beneficiaza cei care opteaza pentru inchirierea unor spatii logistice.

O tara de consum

In Romania, cererea de diferite tipuri de obiecte, incepand de la materiale de constructii, produse perisabile si pana la produse pentru consum imediat este in crestere. Marii distribuitori au nevoie de spatii in care sa-si depoziteze marfa, astfel incat sa se asigure ca au in permanenta stocurile necesare pentru a face fata comenzilor. In acest sens, spatiile logistice rezolva problema nevoii de locuri vaste si dotate corespunzator pentru depozitarea in siguranta a diverse tipuri de marfa.

De exemplu, in showroomuri pot fi prezentate doar modelele disponibile, urmand ca apoi sa se ia din spatiile logistice adiacente toate cele necesare pentru indeplinirea comenzilor. Practic, showroomurile si supermarketurile vor arata ingrijit si vor fi aerisite, oferind clientilor o experienta cat mai placuta.

Locatii cheie pentru spatiile logistice

Intrucat Timisoara este deja un oras foarte aglomerat, fiind populat de studenti, dar si de oameni care se afla deja in campul muncii, spatiile logistice au fost amplasate in mod strategic la periferia orasului, acolo unde exista mai mult loc disponibil.

In acelasi timp, spatiile logistice sunt accesibile, aici putandu-se ajunge cu diferite mijloace de transport, fara a se pierde mult timp in trafic. Stocurile pot fi completate in permanenta, pentru ca niciunui business sa nu ii lipseasca produsele pe care le promite clientilor.

Spatii logistice de toate dimensiunile

A inchiria un spatiu logistic nu presupune neaparat a inchiria un teren foarte mare. Aceasta solutie poate fi folosita chiar si de distribuitorii mai mici, care nu au suficient spatiu de stocare in magazii. Este vorba despre o practica spre care se indreapta din ce in ce mai multi proprietari.

Preturi avantajoase pentru perioade indelungate

La fel ca si in cazul inchirierii autoturismelor, de exemplu, cu cat perioada de inchiriere a spatiilor logistice este mai mare, cu atat preturile sunt mai convenabile. Posesorii de astfel de spatii sunt interesati in mod deosebit de contracte pe o perioada mare, astfel incat sa aiba, in permanenta, siguranta veniturilor din acele spatii. In acelasi timp, supermarketurile si distribuitorii se asigura, la randul lor, ca nu trebuie sa caute spatiile de care au nevoie in mod constant.

Paza si protectie

Un alt motiv pentru care inchirierea unor spatii logistice este avantajoasa este ca, de cele mai multe ori, acestea sunt pazite foarte bine si nu exista riscul de aparite a unor situatii neplacute. Mai mult, camerele de supraveghere sunt foarte practice, iar persoanele care isi pastreaza astfel marfa au acces in permanenta la imagini de calitate din spatiile inchiriate.