5 moduri greşite prin care femeile aplică fondul de ten

0
Foto: Pinterest

Fondul de ten îţi uniformizează faţa şi o pregăteşte pentru machiajul ulterior al ochilor, buzelor, pomeţilor, în funcţie de stilul şi gusturile tale. Adesea, însă, te întrebi de ce tenul de porţelan pe care unele femei îl au pentru tine este doar un vis frumos. Cel mai probabil, faci nişte greşeli capitale atunci când îl aplici.

Make-up astişti de renume mondial vin cu sfaturi pentru femeile din toată lumea şi punctează cele mai frecvente erori atunci când vine vorba de fondul de ten, potrivit eva.ro.

Aplici la repezeală şi apeşi crezând că va intra în piele


Aplicarea fondului de ten folosind mişcări agresive, frecând prea tare pielea, este o greşeală pe care ar trebui să o eviţi. „Oamenii se grăbesc foarte mult. Dacă foloseşti diferite creme, serumuri şi tratamente antiîmbătrânire, dar tragi efectiv de pielea ta când te machiezi, anulezi toate eforturile”, spune specialista. „Există numeroase modalităţi de a aplica fondul de ten: cu pensule, burete sau cu degetele. Niciuna dintre aceste metode nu este greşită! Eu le folosesc des pe toate trei”, spune makeup artistul Sarah Tanno.

Fii blândă cu pielea ta. Indiferent ce modalitate de aplicare a fondului de ten foloseşti, trebuie să ai grijă ca mişcările tale să fie delicate.

Nu ştii să-ţi alegi nuanţa potrivită

Aşa cum probabil ştii deja, aceasta este una dintre cele mai mari greşeli pe care le poţi face când vine vorba de folosirea fondului de ten. Pentru început, spun specialiştii, trebuie să ai în vedere faptul că faţa ta include mai mult de o nuanţă. „Este necesar ca fondul de ten să se potrivească cu nuanţa de piele de la nivelul mandibulei, astfel încât să se potrivească şi cu nuanţa gâtului”, explică Tanno.

„De obicei, fruntea are o culoare mai închisă şi mai caldă. De aceea eu nu aş duce aceeaşi nuanţă de fond de ten până aproape de linia părului. Poţi să blenduieşti în această zonă un fond de ten într-o nuanţă puţin mai închisă sau poţi să foloseşti un bronzer pentru a blendui şi uniformiza nuanţa tenului”, declară Kelsey Deenihan. Acest lucru este valabil în special în cazul pielii cu un ton mai închis.

Vezi mai mult pe clickpentrufemei.ro!