5 lucruri la care sa fii atent cand cumperi o zgarda pentru cainele tau

0

Cainii, indiferent daca sunt dresati sau nu, pot deveni deseori hiperactivi si sa scape de sub control. Fiindca sunt curiosi de lucrurile din jurul lor, in special atunci cand sunt scosi la plimbare, cainii devin mai putin receptivi la comenzi. Ca stapan al unui caine este foarte important sa poti sa tii animalul de companie sub control nu doar pentru siguranta lui, ci si pentru siguranta ta si a celor din jur. De aceea zgarzile pentru caini sunt atat importante.

Exista numeroase tipuri de zgarzi pentru caini care servesc unui scop special, cum ar fi mersul pe jos, pentru antrenamente, identificare, fie au doar rol estetic sau unul medical. Poti gasi diferite modele de zgarzi pe Peteco.ro. Pentru ca alegerea ta sa fie una corecta iata cateva lucruri de care trebuie sa tii cont.

Cele cinci lucruri obligatorii la o zgarda

1.Dimensiunea potrivita

Desi este un lucru evident, marimea este una dintre caracteristicile trecute cel mai des cu vederea cand vine vorba de zgarda unui caine. Stapanii animalelor de companie tind sa cumpere fie o zgarda prea mica, fie una prea mare pentru cainii lor. O zgarda de dimensiuni gresite poate rani cainele. Daca este prea stransa incetineste circulatia din jurul gatului, creste temperatura in aceasta zona, iar asta duce la dezvoltarea bacteriilor care pot duce la infectii ale pielii. De asemenea, o zgarda prea mica poate restrictiona caile respiratorii si poate provoca probleme de respiratie. Pe de alta parte, o zgarda prea larga poate rani cainele atunci cand aceasta se agata in ramuri. Dimensiunea buna a zgarzii implica si latimea corecta.

2. Caracteristicile potrivite

 Exista o multime de caracteristici suplimentare pe care zgarzile de caini le prezinta astazi. De aceea, trebuie sa identificati care sunt acele caracteristici importante pentru tine si cainele tau atunci cand vrei sa cumperi o zgarda dintr-un petshop online. Sunt zgarzi medicale care omoara puricii, dar uneori acestea sunt prea puternice si pot irita pielea daca sunt purtate perioade lungi de timp. Daca obisnuiesti sa iti plimbi cainele dimineata devreme sau seara tarziu, te-ar putea interesa o zgarda reflectorizanta care reduce pericolele unui accident.

3. Tipul potrivit

Este foarte important sa gasiti tipul corect de zgarda pentru cainele tau. Exista mai multe optiuni disponibile: zgarda de purtat permanent, zgarda din lant de forta, lesa cu tepi pentru dresaj, zgarda cu botnita, zgarda martingale etc.

4. Atitudinea potrivita

S-ar putea sa te intrebi ce legatura are atitudinea cu o zgarda de caini. Pozitia corpului sau atitudinea cainelui cand merge la pas este foarte importanta pentru a evita accidentele si pentru asta zgarda si lesa trebuie sa fie potrivite pentru ca animalul de companie sa mearga cu spatele drept.

5. Lesa potrivita

Unii proprietari de caini reusesc sa gaseasca zgarda potrivita dar o combina cu lesa nepotrivita. O lesa prea scurta sau prea mica pentru un caine mare va face ca animalul sa traga stapanul dupa el cand se smuceste, iar o lesa prea lunga va fi o povara pentru caine.