3 pasi pentru a alege o vitrina frigorifica

0
188

Indiferent daca intentionati sa deschideti o noua afacere in domeniul alimentatiei publice sau sa redecorati spatiul magazinului deja existent, trebuie sa alegeti o vitrina frigorifica potrivita pentru nevoile dvs. De exemplu, un magazin care vinde produse din carne va avea nevoie de un anumit model de vitrina frigorifica pentru produsele extrem de perisabile, fata de o cafenea care foloseste vitrine frigorifice pentru expunerea prajiturilor, salatelor sau sandvisurilor.

De asemenea, trebuie sa luati in calcul spatiul pe care il aveti la dispozitie si modul in care respectivele vitrine vor fi utilizate: clientii se vor servi singuri din vitrina sau vor fi serviti de catre un angajat al magazinului.

Iata cativa pasi pe care trebuie sa ii parcurgeti pentru a lua decizia corecta:

1. Mai intai, stabiliti ce tip de vitrina frigorifica va trebuie

Ce vindeti in magazinul dvs.? Daca sunteti un furnizor al unor produse dintr-o singura categorie, cum ar fi o macelarie sau un bistro. De exemplu, un bistro poate vinde bauturi racoritoare imbuteliate, sandvisuri si salate. In acest caz, este posibil sa aveti nevoie de doua vitrine: una pentru preparate si alta pentru bauturile racoritoare. Pe de alta parte, un supermarket poate avea nevoie de o gama larga de vitrine frigorifice.

2. Alegeti o companie cu experienta care vinde vitrine frigorifice

Nu alegeti sa cumparati vitrine frigorifice din strainatate, din tari cu o clima diferita de tara noastra. De exemplu, o clima prea calda va necesita un reglaj diferit. Vitrina frigorifica are nevoie de o temperatura ambientala de 38-43 grade Celsius cu o umiditate relativa de 60%. Nu toate aparatele pot oferi aceste niveluri. De aceea, o firma cu experienta va putea livra vitrine frigorifice care pot rezista la conditiile meteo locale dificile.

3. Service-ul si servicii de consultanta

Furnizorul de vitrine frigorifice trebuie sa va ofere servicii complete. Produsele pe care le veti cumpara ar trebui sa reziste o viata. De aceea nu trebuie sa riscati si sa alegeti o firma oarecare. Mizati pe acei furnizori care va ofera consultanta pentru identificarea si stabilirea corecta a fluxului tehnologic si pentru dimensionarea corecta a investitiei si a calibrarii investitiei in functie de factori cum sunt: dimensiunea, tipul de gastronomie (Italian, Chinezesc, Romanesc, International, etc) in situatiile in care nu este pus la dispozitie un buget.

De asemenea, furnizorul ar trebui sa va ofere service gratuit pe perioada garantiei.