Home / Cluj / 3 festivaluri pe care nu trebuie să le ratezi în perioada următoare!
Foto: Dan Grigore

3 festivaluri pe care nu trebuie să le ratezi în perioada următoare!

Perioada festivalurilor încă nu s-a încheiat. După Untold, Electric Castle, Neversea și Summer Well, alte evenimente interesante sunt pregătite pentru tine! Iată trei dintre cele mai cool evenimente care vor avea loc în perioada imediat următoare!

1. SMIDA JAZZ FESTIVAL

Smida Jazz Festival este un eveniment internațional dedicat jazz-ului contemporan, având la bază conceptul unic de a combina muzica jazz cu frumusețea Munților Apuseni.

Iubitorilor de muzică și natură, ambele în stare pură, suntem bucuroși să vă invităm pentru a doua oară la Smida Jazz Festival, un eveniment open-air dedicat jazz-ului contemporan, care va avea loc între 25 și 27 august, chiar în inima Parcului Natural Apuseni, mai exact în pitorescul sat Smida (Beliș, Cluj), care se găsește la aproape 90 de kilometri asfaltați de Cluj-Napoca.

În acest cadru natural feeric, în timpul zilei se vor desfășura felurite activități în aer liber, iar odată cu venirea serii vom explora sunetele jazzistice emise de 9 trupe, atât din România, cât și din străinătate, câte 3 pe zi, timp de 3 zile. Programul muzical al acestei ediții este alcătuit din cele trei capete de afiș: GoGo Penguin – Marea Britanie (pentru prima oară în România), Bugge Wesseltoft’s New Conception of Jazz – Norvegia și Tingvall Trio – Germania, formațiile străine Eric Vloeimans’ Gatecrash – Olanda, The Kandinsky Effect – Franța și Sickpicnic – Ungaria și cele românești Iordache, JazzyBIT și Trompetre.

La fel ca în ediția-pilot, vom aranja anume o zonă pentru a campa, având însă la dispoziție și alternativa de a înnopta la una dintre pensiunile vecine. Totodată, vor fi amenajate un food court, baruri și o parcare.

Serile de vară cu adieri de jazz live printre crestele Apusenilor nu sunt departe, așa că luați-vă acum abonament la prețul de 99 de lei, valabil până în 20 august. Între 21 și 25 august, prețul acestuia va fi de 119 lei, iar cel al biletelor pentru o zi – 45 de lei. Abonamentele pot fi cumpărate on-line de pe eventbook.ro și biletmaster.ro, iar off-line de la partenerii acestora. Copiii cu vârste până-n 14 ani beneficiază de intrare liberă.

Smida Jazz – spot ediția a doua

Atunci când jazz-ul contemporan întâlnește natura, Smida Jazz Festival se întâmplă. În armonie desăvârșită cu bogățiile naturale ale Parcului Natural Apuseni, instrumentele prind viață în mâinile artiștilor, care și ei devin de-ai locului, iar pe scena naturii jazz-ul își desfășoară reprezentațiile.Suntem recunoscători naturii, pentru că ne-a primit la sânul ei, echipei Talo, care a surprins-o în cele mai plăcute ipostaze ale sale, personajelor din această poveste, fiindcă nu doar au jucat rolurile vulpiței, cerbului, ursului și lupului, ci au și trăit pe deplin această experiență, iar nu în ultimul rând mulțumim, ECCO Shoes pentru sprijinul acordat în facerea acestui pas.

Posted by Smida Jazz Festival on 18 Iulie 2017

2. AWAKE FESTIVAL 2017

Festivalul AWAKE își începe povestea în weekendul 1 – 3 septembrie 2017,  pe domeniul Teleki din Gornești, Mureș. AWAKE își propune trei zile în care participanții se vor putea bucura de concerte și party-uri, vor putea petrece până în zori alături de prieteni vechi și noi, își vor putea exprima liber creativitatea sau vor putea lenevi fără remușcări la umbra copacilor.

Din line-up-ul festivalului fac parte, momentan, Tom Odell și trupe românești și ungurești, printre ele Mary PopKids, Subcarpați, Golan, Jurjak și Les Elephants Bizarres,  Modestep, Irie Maffia, Axel Thesleff, Alternosfera, Kiscsillag, Șuie Paparude, Gojira & Planet H, DJ Sauce, sZempöl Offchestra, T-Boys: Goranga & Missile, DJ Shiver, Dirtyphonics, Aeroplane, Mazde, Coma, The Kryptonite Sparks, Greetings Sugar, Satellites, Arme, Andreea Veder și NoruNegru.

Amplasat în inima Transilvaniei, domeniul Teleki din Gornești include un parc dendrologic de 6.5 ha, cu arbori seculari și poienițe încântătoare, ce înconjoară castelul Teleki, monument arhitectural din secolul al XVIII-lea, supranumit de localnici „cel mai frumos castel din Ardeal”. Natura și istoria au creat aici un loc de joacă de poveste, un spațiu perfect pentru o explozie de culoare, sunete și good vibes. AWAKE își propune să ofere publicului o experiență eclectică, concentrându-se nu doar pe muzică, dar și pe armonia dintre natură și artă, integrând în peisajul feeric al domeniului Teleki diverse elemente creative, precum instalații artistice, proiecții video, teatru interactiv sau sesiuni de spoken word poetry.

Let's make this first edition legendary while writing this first chapter together! #AwakeFestival #DiscoverArdeal #ComorileMuresului Provoked by Grolsch (ExperimentalistRO)Powered by PepsiSupported by Raiffeisen Bank Romania

Posted by AWAKE on 8 Iunie 2017

3. FAMOUS ART FESTIVAL-CREATORUL

Festivalul va avea loc în 2 – 3 septembrie 2017 iar publicul este așteptat de la mic la mare să descopere o lume ireală, plină de personaje fantastice care îi vor purta într-o călătorie a viselor! Parcul Central din Cluj-Napoca se va transforma pentru două zile în locația a 9 tărâmuri fantastice, bazate pe transmiterea emoțiilor, care vor fi gazdele celui mai creativ spectacol văzut până acum.

În cadrul acestui festival te vei întâlni cu personajele unice ale Creatorului: roboții cu leduri Vatriom, Bufonii Regali, Zânele Zburătoare, Light Walkers pe catalige, Uriașii Veseli, păpușile Giant Gentleman, Soldățeii de Jucărie, Spectacolul de epocă Era Cataligelor, Omul Oglindă, spectacolul de acrobație Nightingale, Copacii Vorbitori, Statuile Vivante în levitatie și multe alte spectacole de teatru, dans și muzică.

Famous Art este compania de artă stradală din Inima Ardealului care se caracterizează prin realizarea unor spectacole deosebite, care dau naștere unor personaje unice. ​O echipă de artiști care prin perseverență au adus arta stradală la stadiul de superlativ, prin calitatea și serviciile unice dezvoltate în România.

Posted by Famous Art on 8 August 2017

https://jysk.ro/green-days?utm_source=programmatic_audience&utm_medium=banner&utm_content=970x250&utm_campaign=RO_Display_2018

About paginadelifestyle

Check Also

Cele mai așteptate filme ale anului și zeci de invitați speciali la TIFF Sibiu 2018

Între 20 și 24 iunie, Festivalul Internațional de Film Transilvania ajunge la Sibiu. Cele mai ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.