Cum se completează caracteristicile standard de geolocalizare oferite de Microsoft Dynamics 365?

0

Ca parte a unui proiect CRM adresat unei companii din sectorul construcțiilor imobiliare, există caracteristici oferite ca standard pentru a satisface nevoile clienților: să poată afișa hărți de geolocalizare pe diferite module Dynamics 365 personalizate. Interesul aici este de a permite reprezentanților de vânzări să vadă, direct din aplicație, terenul disponibil care îndeplinește criteriile de căutare ale clienților lor finali. Astfel, aceștia pot prezenta rapid clienților mediul înconjurător în apropierea bunurilor (magazine, școli și alte structuri). Pentru aceasta, este esențial să poți geolocaliza adresele și să reproduci afișarea acestor hărți în mai multe entități personalizate în funcție de tipul de proprietate de exemplu: teren, casă, apartament etc.

Cum să geolocalizezi?

Mai multe soluții tehnice fac posibilă răspunsul la această problemă.
Primul este să achiziționezi un plugin suplimentar sau licențe de operator de geolocalizare (Bing, Google Map etc.), dar acestea generează costuri suplimentare semnificative.
Prin urmare, pentru a face față acestei constrângeri bugetare, am comparat mai întâi mai multe motoare de geolocalizare care ar putea corespunde nevoilor tale. Astfel, alegerea s-a îndreptat rapid către o a doua soluție, Open Street Map, atât prin capacitatea sa de a geolocaliza o adresă, cât și pentru afișarea hărții. Într-adevăr, este un proiect de cartografiere la nivel mondial și fără drepturi: ideal în cazul tău.

Cum se afișează acest instrument în Dynamics 365?

Dacă ai o versiune 9.0, utilizarea PowerApps Component Framework (PCF) este un compromis ideal. Acestea sunt elemente care permit supraîncărcarea grafică a unei valori. Astfel, vei putea dezvolta o suprapunere a hărții vizuale care poate fi utilizată în toate aplicațiile Dynamics 365.
Pentru a face acest lucru, tot ce trebuie să faci este să personalizezi afișarea câmpului care conține adresa poștală utilizând un control PCF specific.
Prin urmare, această suprapunere este valabilă pentru orice câmp al oricărei entități, sub rezerva unei condiții: introducerea corectă a adresei poștale.

Din punct de vedere tehnic, cum se face?

  • Pentru dezvoltarea plugin-ului, ai nevoie în mod evident de cunoștințe despre Dynamics 365, dar și cunoștințe tehnice despre Visual Studio, Nuget și TypeScript. În acest sens, multe tutoriale sunt disponibile pe web. Cu toate acestea, se recomandă să începi cu documentația Dynamics.
    Construirea proiectului, compilarea și livrarea acestuia ca soluție Dynamics 365 se poate face manual, dar se recomandă să utilizezi suplimentul PCF Custom Control Builder din XRMToolbox.
  • Concluzie
  • Prin arhitectura și instrumentele alese, se poate reuși, prin urmare, să extinzi caracteristicile de geolocalizare oferite de Dynamics 365 ca standard la entități personalizate. Acest lucru limitând dezvoltarea și costurile pentru client. În plus, această soluție este complet reutilizabilă și modernă, deoarece respectă modelul Dynamics Version 9 Unified și ia în considerare PCF. În cele din urmă, în ceea ce privește designul, vei obține zilnic ceva foarte ergonomic, simplu și intuitiv pentru utilizatori.