Cursuri de gătit raw vegan! Specialiștii te învață rețete simple și gustoase în doar câteva minute!

0
61
Foto: Facebook

Bucataria raw vegana prinde teren si in Romania. Din ce in ce mai multe persoane sunt interesate de retele simple si rapide pregatite din alimente in stare pura. Specialistii din domeniu tin astfel de cursuri de gatit vegan.

Din Oradea, Teodora Czentye ajunge in toate marile orase din tara pentru a sustine cursuri de gatit raw si vegan. Ea ii invata pe curiosi cum sa prepare mancare sanatoasa in timp record, fara sa foloseasca aragazul sau cuptorul.

“Eu am creat aceste cursuri si aceste retete prin propria mea experienta. Gatind foarte mult si incercand sa gasesc retete sanatoase mi-a fost foarte greu sa le transform, sa le ajustez in asa fel incat sa fie rapide si sa folosesc ingrediente cat mai naturale. Odata ce am aflat secretele gatitului sanatos, mi-am propus sa le arat si altora pentru ca este foarte simplu.” ne-a declarat Teodora Czentye. 

Cu 3-4 ingrediente, se pot face retete simple si rapide. In cadrul cursurilor de la Cluj Napoca participantii au putut descoperi zeci de combinatii gustoase despre care nu au stiut pana acum.

“De exemplu pot  sa fac un orez din pastarnac crud care este absolut delicios. Din ardeiul rosu fac un pateu care seamana cu zacusca si este extraordinar de bun. Caju este foatre folosit in bucataria vegana pentru ca se poate face din el lapte, smantana, sosuri, practic orice preparat din branza se inlocuieste cu caju avand un gust foarte asemanator. “ mai spune Teodora. 

Cursul de gatit se tine cu grupuri restranse, astfel incat fiecare participant sa aiba acces mai usor la retete si ingredientele folosite. Numarul cursantilor creste de la o luna la alta, semn ca tot mai multi romani isi propun sa devina vegani sau cel putin sa manance mai sanatos.

Cursul intesiv de gatit dureaza trei zile si participarea costa 650 de lei. Pe langa retetele scrise in caiet, participantii pleaca acasa si cu alte bunatati vegetariene.