100 de baloane colorate pe cerul Maramureșului

0
94

Cea de-a cincea ediție a festivalului „100 de baloane pentru România – Maramureș Balloon Fiesta”, acțiune inclusă în portofoliul de proiecte al Consiliul Județean Maramureș, în contextul celebrării Centenarului Marii Uniri, organizată în parteneriat cu Asociația pentru Siguranță, Echilibru, Nonconformism și Sensibilitate – SENS, s-a încheiat cu un real succes.

Duminică dimineaţa, în ultima zi a evenimentului, eroii care şi-au pierdut viaţa pentru înfăptuirea Marii Uniri din 1918, precum şi cei căzuţi în Al Doilea Război Mondial au fost comemoraţi la Aerodromul Aeroclubului Baia Mare, moment urmat de o sesiune de zbor liber cu baloanele.

Peste zi, participanţii, veniţi în număr mare, chiar din judeţele învecinate, au avut parte de un târg tradiţional, teatru pentru copii, ateliere de creaţie etc. Seara a reunit din nou cele 100 baloane, al căror salut la ancoră a marcat celebrarea Centenarului României.

Doritorii au avut ocazia de a se ridica în nacela baloanelor ancorate la sol, cei mai încântaţi fiind copiii, care şi-au făcut curaj, urcând lângă piloţii sosiţi din întreaga lume.

Festivalul baloanelor cu aer cald a arătat, încă o dată, interesul foarte mare al publicului larg faţă de acest tip de eveniment, fapt pentru care Maramureşul va găzdui şi alte manifestări similare.