10 motive pentru care Turcia este destinația de vacanță perfectă

0

Îți dorești o vacanță perfectă vara aceasta? Noi îți propunem cea mai iubită destinație turistică! Turcia este țara în care te vei simți cu adevărat răsfățat și ai cel puțin 10 motive pentru care ar trebui să îți petreci acolo concediul din această vară! Iată care sunt cele mai importante lucruri care sigur te vor convinge!

Antalya este destinația de vacanță preferată de români! În ultimii ani cei mai mulți turiști din țara noastră au plecat spre această zonă de vis și aceștia sigur se reîntorc și în acest sezon. De ce? Vei afla imediat!

1. Servicii all inclusive

Turcia este țara în care conceptul “all inclusive” este respectat cu sfințenie. Practic, odată ce ți-ai cumpărat un astfel de pachet turistic, în vacanță nu mai ai grija plății în ceea ce privește mesele din timpul zilei, băuturile servite la plajă, acces la piscine și tobogane sau intrări la diverse spectacole în cadrul resortului ales.

Cele mai multe resorturi din zona Antalya funcționează în regim all inclusive și sunt extrem de apreciate de turiști.

2. Mâncare tradițională și cocktailuri

Dacă vă petreceți concediul în Antalya nu trebuie să ratați celebrele preparate turcești. În resorturi veți găsi mereu restaurante pline cu bunătăți pentru toate gusturile, însă mâncarea turcească este cu totul aparte. De asemenea, puteți opta pentru o masă în oraș, pe o terasă locală care oferă exclusiv acest tip de meniu, sau, de ce nu, să luați prânzul pe un yacht exclusivist unde bucătarii întorc peștele pe grătar în fața turiștilor.

Resorturile turcești se laudă și cu baruri de cocktailuri, unde barmanii pregătesc cele mai delicioase și colorate băuturi.

3. Ospitalitate

Ospitalitatea turcească este cunoscută în toată lumea. Odată ce ați ajuns pe aeroportul din Antalya veți avea parte de o primire aparte, cu flori și șampanie, iar apoi la hotel angajații vor avea grijă să nu vă lipseacă nimic. Mai mult, oaspeții sunt așteptați cu mici cadouri dulci în camere, iar minibarul este umplut în fiecare zi cu bunătăți.

Nu veți fi neglijați nici când stați la plajă. Turcii au grijă ca și lângă piscină, sau la mare să aveți parte de confort și hidratare.

4. Mare și piscine interminabile

În Antalya aveți la dispoziție și mare și piscinele. Plajele curate, cu nisip fin și cu intrare lină în mare sunt atuurile fiecărui resort. De asemenea, piscinele interminabile, cu tobogane și multe locuri de joacă pentru copii sunt la dispoziția turiștilor de dimineața până seara.

Pentru cei care preferă luxul există și resorturi care oferă camere cu piscine proprii sau cu jacuzzi în interior. Mai există și variante de căsuțe cu intrare directă în piscine.

5. Activități zilnice

În cazul în care v-ați propus să nu ieșiți deloc din resortul în care v-ați cazat, nu vă veți plictisi. În fiecare zi există diverse activități interesante pentru toate vârstele. Animatorii se ocupă de distracția copiilor, iar antrenorii de fitness le pregătesc activități sportive pentru cei mari (de la volei pe plajă, până la aquagym). Seara, turiștii pot opta pentru spectacole artistice, discotecă pe plajă sau degustări de cocktailuri.

O atracție a unui resort din Antalya este și zona de căsuțe pe apă, în stilul celor din Maldive. Cei care sunt cazați în acest loc pot închiria o astfel de căsuță pentru o zi.

6. Excursii opționale

Dacă ați ajuns în această zonă minunată ar fi păcat să nu vedeți frumusețile locului. Există mai multe excursii opționale pentru care puteți opta în timpul sejurului în Antalya. Unul dintre ele este și o minivacanță de o zi la parcul tematic The Land of Legends, supranumit și Disneyland-ul Turciei. Este un loc de basm, în care vă puteți simți ca într-o altă vacanță.

La The Land of Legends există un parc acvatic, un parc de distracții, o zonă de shopping, hotel și una de spectacole cu animale. Ca să le vedeți pe toate aveți nevoie de câteva ore bune.

7. Tururi culturale

Antalya înseamnă mai mult decât relaxare la piscină și mese bogate. Pasionații de istorie pot afla mai multe despre zona Antalyei participând la câteva tururi culturale. Spre exemplu, puteți merge să vizitați vechiul oraș , teatrul Aspendos, aflat în apropiere de Belek sau anticul Side, toate având o istorie bogată și o frumusețe aparte.

Pentru aceste excursii veți fi însoțiți de un ghid care sigur cunoaște întreaga istorie a Turciei și vă va arăta cele mai frumoase locuri din Antalya.

8. Relaxare

O vacanță reușită înseamnă și relaxare, iar turcii știu foarte bine asta. De aceea, la începutul sejurului ei vă vor recomanda o ședință de hamam, un adevărat ritual de spa. Pe lângă relaxarea oferită cu aceste tratamente și masaje, veți avea pielea pregătită pentru următoarele zile pe care le veți petrece la plajă.

Vă puteți relaxa chiar și pe plajă. Există zone special amenajate pentru cei care preferă să citească o carte la umbră în liniște.

9. Shopping

La finalul vacanței se recomandă și o sesiune de cumpărături. Nu de alta, dar in bazaruri veți găsi o mulțime de suveniruri la prețuri foarte bune (asta dacă negociați cu vânzătorii). Majoritatea resorturilor au bazaruri pline cu tot felul de produse, însă veți găsi mult mai multe și mai diversificate în marile bazaruri.

Dacă sunteți pasionați de obiecte și bunătăți tradiționale, puteți să dați o fugă prin stațiune sau prin orașul Antalya, unde veți găsi de la fructe proaspete, până la haine turcești, de toate.

10. Prețuri avantajoase

Ultimul și probabil cel mai important motiv pentru care ar trebui să alegeți o vacanță în Turcia îl reprezintă prețurile. Touroperatorul Need Tour a pregătit pentru acest sezon pachete turistice la prețuri extrem de avantajoas. Astfel, agențiile de turism partenere Need Tour România vă pot oferi vacanțe luxoase, dar ieftine!

Căutați agențiile partenere NEED TOUR și cereți cele mai bune ofere pentru vacanțe de neuitat în Antalya!