Templates by BIGtheme NET
Home / Food / REȚETE CU DOVLECEI: simple, ușoare și gustoase!
Foto: foodstory.ro

REȚETE CU DOVLECEI: simple, ușoare și gustoase!

Nu mai ocoli dovleceii, când faci piața sau îți faci cumpărăturile din supermarket, pot fi vedetele mesei tale! Săraci în calorii, cu un gust minunat și extrem e versatili, dovleceii pot fi foarte ușor transformați în supe și brioșe, pot fi umpluți, amestecați cu paste sau feliați și folosiți ca topping pe focaccia. Indiferent ce vei alege să gătești din ei, îți garantăm rezultatul final te va încânta! Iată cele mai bune rețete cu dovlecei.

Brioșe aperitiv

Ingrediente: 3 dovlecei medii, 150 g făină, 200 g telemea de oaie, vacă sau capră, 3 căței de usturoi, 3 ouă, sare, piper, pătrunjel.

Preparare: dovleceii se spală și se dau pe răzătoarea mare. Se sărează și se lasă 10-15 minute deoparte, apoi se scurg (se pun într-o sită și se apasă cu o lingură). Se rade brânza și se amestecă bine cu dovleceii, se adaugă usturoiul zdrobit, ouăle, pătrunjelul tocat, sare și piper după gust. Se adaugă treptat făina și se amestecă până se obține o compoziție omogenă, care se pune în forme de brioșe. Se lasă 20-25 de minute, până se rumenesc. Se pot servi cu iaurt.

brioșe

Umpluți cu ton și cașcaval

Ingrediente: 3 dovlecei medii, o ceapă, 3-4 roșii fără coajă, o conservă de ton, 200 g cașcaval, 2-3 linguri de ulei de măsline, busuioc, sare, piper.

Preparare: se spală bine dovleceii, se taie în jumătate pe lungime și se scobește miezul cu o linguriță (se poate păstra și folosi pentru alt preparat). Se călește ceapa în ulei, se adaugă tonul și roșiile, se presară sare și piper și se adaugă frunzele de busuioc. Se lasă să dea de câteva ori în clocot, apoi se umplu jumătățile de dovlecel cu amestecul din tigaie și se pune cașcavalul ras deasupra. Se așază într-o tavă care se dă la cuptor pentru o jumătate de oră. Se servesc calzi.

dovlcei cu branza si ton

Cu penne și ricotta

Ingrediente: o cutie de penne, 3 linguri de ulei de măsline, 3 cepe, 6 căței de usturoi, un dovlecel mare, 4 linguri de unt, 250 g ricotta, o jumătate de linguriță de sare, un sfert de linguriță de piper măcinat, pătrunjel pentru decor.

Preparare: se încălzește uleiul într-o tigaie mare, la foc mediu. Se pun cepele și usturoiul tocate și se călesc 3-4 minute până se înmoaie. Se adaugă dovlecelul tăiat rondele și untul și se mai lasă 10 minute, amestecând din când în când. Se adaugă ricotta și se mai lasă la foc mic încă 5 minute. Se adaugă pennele fierte al dente și strecurate. Se amestecă, se potrivește preparatul de sare și de piper și se decorează cu pătrunjel.

dovlecei cu paste

Vezi mai multe idei și rețete pe libertatea.ro!

About paginadelifestyle

Check Also

Antibiotice naturale care pot înlocui medicamentele din comerț

Antibioticele – folosite în tratarea infecţiilor- oferă efecte benefice, însă pot duce la diverse alergii ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *