Templates by BIGtheme NET
Home / Food / REȚETĂ: Dovleac la cuptor, un deliciu de toamnă!

REȚETĂ: Dovleac la cuptor, un deliciu de toamnă!

Nu stim cati dintre voi l-ati incercat, insa va spunem un singur lucru: dovleacul copt este o bunatate! Se prepara usor, are multe fibre si vitamine si este extrem de versatil. Il poti savura fie ca gustare, intre mese, fie ca garnitura (are o cosistenta interesanta, ca de piure) sau il poti transforma foarte usor intr-un desert sanatos. Bucatarul chef de la restaurantul Cocosu Rosu ne invata cum sa pregatim acest deliciu.

Fie il pui la cuptor simplu, fara sa-i adaugi niciun ingredient, fie il condimentezi dupa bunul plac, dovleacul se coace repede si nu necesita pregatire in avans. Cu alte cuvinte, il poti pregati cat timp cureti bucataria, speli vasele sau te uiti la un film.

Cum se face:

Ai nevoie de:

1 dovleac

1 lingura ulei de masline

sare de mare

scortisoara

nucsoara

1 lingura zahar brun

Mod de preparare:

Incalzeste cuptorul la 200 grade Celsius. Intre timp, curata-l bine de seminte. Apoi, taie-l in felii wedges.

Pune-le pe o foaie de copt, culcate, apoi stropeste-le cu putin ulei de masline, pe care sa-l intinzi bine.

Asezoneaza-l cu sare, scortisoara, nucsoara si zahar brun.

Coace-l 20-25 minute.

Pofta buna!

About paginadelifestyle

Check Also

FOTO: Cum au petrecut vedetele de Ziua Recoltei

In weekend a fost mare petrecere la marginea Capitalei, toamna a fost sarbatorita cum se ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *