Templates by BIGtheme NET
Home / Food / Cum să prepari înghețată de casă fără efort dar cu rezultat profesionist

Cum să prepari înghețată de casă fără efort dar cu rezultat profesionist

Prea putini sunt cei care pot spune cu mana pe inima ca nu cedeaza in fata tentatiei de a savura o inghetata intr-o zi fierbinte de vara. Pentru ca, indiferent daca este vorba despre copii sau adulti, in topul preferintelor in materie de desert in sezonul estival marea majoritate va opta cu siguranta pentru inghetata, acel „ceva bun” racoritor, apetisant, realizat intr-o varietate de retete care te cuceresc de la prima degustare, cu fructe, cu frisca, ciocolata, caramel, cu sau fara topping. De aceea, cei mai multi nu se limiteaza la cumpararea unei singure inghetate cu care sa se racoreasca in timpul unei plimbari sau la o terasa si aleg sa-si faca provizii mai consistente, cu care sa-si aprovizioneze congelatorul, pentru a avea la indemana acasa desertul preferat.

O alta varianta pentru a avea acasa cantitati suficiente de inghetata, este prepararea „in regie proprie” a retetelor preferate, iar cei care aleg sa se transforme in cofetari amatori au in vedere principalul avantaj al acestei modalitati, posibilitatea de a obtine un produs mult mai sanatos, suta la suta natural, cu ingrediente proaspete, fara conservanti si alte adaosuri artificiale, menite sa dea culoare si arome in plus. Astfel, la prepararea inghetatei de casa vei alege singur cat de dulce va fi produsul final, dupa gustul tau si doar cu acele ingrediente pe care le preferi.

Daca pana aici lucrurile par simple, dificultatile apar atunci cand pentru a realiza o inghetata de casa cat mai reusita trebuie sa urmezi acei pasi obligatorii, care necesita timp si rabdare. Este vorba despre mixarea repetata a cremei care se va transforma la final in inghetata, iar aceasta operatiune nu se incheie odata cu punerea amestecului la congelator. Acest proces trebuie continuat  in mai multe  reprize si se recomanda scoaterea din congelator a bolului cu amestecul pentru inghetata si mixarea lui repetata, astfel incat sa nu se formeze cristale de gheata si sa obtinem acel aspect cremos, specific celor din comert.

Pentru a renunta la aceste etape pentru multi obositoare, avem la indemana prepararea in casa a acestui desert indragit  cu ajutorul unor masini de facut inghetata, pe care le putem achizitiona din magazine cu produse electrocasnice sau chiar apeland la acele firme care distribuie echipamente specifice industriei Horeca, in cazul celor mai exigenti si care vor sa obtina un rezultat profesionist.

Gama acestor aparate speciale este extrem de variata, in ceea ce priveste functiile, puterea si timpul de racire, capacitatea, iar cu ajutorul lor se mai pot prepara si alte deserturi reci sau semi-congelate, precum serbet, gelato sau iaurt.

About paginadelifestyle

Check Also

Ce ingrediente nocive poate conține înghețata

O consumăm des, mai ales în aceste zile caniculare, dar nu știm cât de grav ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *